Bol miktarda A vitamini içeren havucun gözlere iyi gelmesinin yanı sıra erken yaşlanmanın da önüne geçen bir faydası var. Havucu yemek yerine pişirmektense, doğal hali ile tüketmek sizler için daha faydalı olur. Çünkü havuç pişirildiğinde içinde barındırdığı tüm vitaminleri ve besleyici maddeleri kaybediyor.Etli ve zarlı kabuksuz meyveler çok fayda gösterir. Örneğin çilek, böğürtlen, yaban mersini, üzüm… Bu küçük meyvelerin insan vücuduna büyük yararı var. Antioksidan özelliği ile hücreler üzerinde olumlu etkisi olan bu besinler aynı zamanda, eklem ağrılarını ve acılarını azaltmakta büyük rol gösterir. Özellikle yaban mersinini bol miktarda tüketmen lazım çünkü yaban mersini, bilişsel yeteneklerinizi geliştirir ve bunama, alzheimer gibi hastalıkların önüne de geçer.
SAĞLIK
08 Nisan 2017 - 09:30
Bol bol tüketilirse gençleştirebilecek yiyecekler
Bol bol tüketilirse gençleştirebilecek yiyecekler
SAĞLIK
08 Nisan 2017 - 09:30