Bugüne kadar çöpe attığınız soğan kabuklarının ne gibi faydaları olduğunu biliyor muydunuz?Yapılan araştırmalar soğanın kahverengi dış kabuğunun antioksidan, lif ve flavanoid bakımından zengin olduğunu gösteriyor. Bu yüzden soğanın dış kabuğu bu özellikleri ile cilt sağlığı için birebir.Soğan kabuğu içeriğindeki kuersetin sayesinde damar tıkanıklığını ve hipertansiyonu azaltıcı bir etkisi var. Bunların yanı sıra, soğan kabuğu kanser önleyici, antibakteriyel ve anti mantar bileşenler bakımından da oldukça zengin.Kalp ve damar hastalıkları (kardiyovasküler hastalıklar), kolon kanseri, obezite,Tip 2 diyabet, sindirim sistemi problemleri gibi hastalıklarına da yakalanma riskini azaltıyor.Soğan kabuğunun kan akışını düzenleyecek çayı da var ve hazırlanışı çok zahmetsiz…Aynı zamanda harika bir detoks içeceği olan biriktirdiğiniz soğan kabuklarını cam bir kavanoza koyun. Çayınıza koyacağınız kadar soğan kabuğunu kavanozdan alıp kaseye yerleştirin ve üstüne kaynamış su ekleyin. Kasenin üzerini kapatıp 15 dakika bekleyin. Bu sürede soğan kabukları suyu emecek. 15 dakika sonra çayınızı süzdükten sonra içebilirsiniz. Maksimum etki için yatmadan önce içilmesi öneriliyor.Doğrudan kullanamadığınız soğan kabuklarını yemeklerinizde veya çorbalarınızda kullanabilirsiniz. Yıkadığınız soğan kabuklarını ufak parçalar halinde atıp yiyerek veya büyük parçalar halinde atıp daha sonra içinden çıkartarak kullanabilirsiniz.Soğan kabuğunun içerdiği yüksek lifler takviye edici gıda olarak paha biçilemez. Bu lifler, bağırsaklarda biriken toksinin atılmasına yardımcı olarak, vücudun pH dengesinin düzenlenmesine yardımcı oluyor. Toksinlerden arınmış bağırsaklarda tümör hücrelerinin oluşumu ve gelişimi önleniyor. Ancak, hamile kadınların ve emziren annelerin soğan kabuğunu kullanması önerilmiyor.
SAĞLIK
15 Nisan 2017 - 09:05
Okuduktan sonra atmayacaksınız!
Okuduktan sonra atmayacaksınız!
SAĞLIK
15 Nisan 2017 - 09:05