Kadınların günlük hayatta en büyük sıkıntılarından birisi akşama evde ne yemek yapılacak olmasıdır…
Her kadın mutlaka eşine, annesine, kardeşine, babasına, evladına sorar “Akşama yemek ne yapayım?”
***
Genelde bir çoğu tatmin edici cevap alamaz ya da aldığı cevap “Ne istiyorsan o yemeği yap” olmuştur…
Bugün kadınlarımıza bir jest yapmak istiyorum…
Güzel bir yemek tarifi vereceğim…
Eğer bu tarifi tutturursanız mükemmel bir yemek olur…
***
Önce, gidip tavuk kanadı alacaksınız…
Sonra eve getirip güzelce yıkayacak ve avcarlayacaksınız…
Avcarlama nasıl oluyor?
***
Tavuk kanatlarının üzerine tuz, toz biber, salça ve kekik atıp iyice avcarlayacaksınız. Avcarlama işi en az 5 dakika sürmeli ki lezzetli olsun…
Avcarlama işi bittikten sonra bol yağda kızartmaya başlayacaksınız.
Tavuk kanadı kızarırken boş durmak yok buzdolabından domates, salatalık, yeşillik çıkarıp hazırlayacaksınız…
***
Yalnız yeşillikler iyice yıkanmalı ki hastalığa yol açmasın…
Domates ve salatalıkları doğrayıp söğüş şekline getirmelisiniz…
Bunları yaparken bir gözünüz de ocakta olacak ki, tavuk kanatları yanmasın…
Herşey hazır olduktan sonra yavaş yavaş masaya taşımaya başlayacaksınız…
Ve kızaran tavuk kanatlarını çıkarıp tabağa servis edeceksiniz…
***
Sonra masaya geçip afiyetle yiyeceksiniz…
Yanında ayran ya da kola da içebilirsiniz…
İsteyenler acılı şalgam da içebilir…
Bu da kadınlara benim yemek jestim olsun…
Afiyet olsun…