Bugun...
İsraf


SÜLEYMAN GAYIR
 
 
facebook-paylas
Tarih: 05-09-2017 08:28

Bakkallarda ya da marketlerde aldığınız ekmeğin hangi ortamlarda üretildiğini biliyor musunuz?

Evinize alıp gidiyorsunuz, ekmeğin hangi fırında kimler tarafından nasıl yapıldığının farkında mısınız?

İşte tüm bu soruların cevabını Adana Tarım İl Müdürlüğü veriyor.

 

*****

 

Adana Tarım İl Müdürlüğü belirli dönemlerde fırıncılara yönelik hijyen eğitimi programı uyguluyor.

Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği gereğince Adana’da ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi yapan işletme çalışanlarını eğitimden geçiriyor.

Yani ekmek almak için gittiğiniz fırında çalışanlar belli eğitimden geçiyor.

Gelişigüzel çalışmıyor yani.

Tarım İl Müdürlüğü bu konu üzerinde çok titiz duruyor.

 

*****

 

Geçtiğimiz günlerde Adana Fırıncılar Odası, Ceyhan Fırıncılar Odası, Kozan Fırıncılar Odası ve Adana Sanayi Odası Başkanlıkları’nın organizasyonlarıyla toplam 7 oturum şeklinde gerçekleştirilen eğitimlere 708 fırın çalışanı katıldı

 

*****

 

Adana Tarım İl Müdürlüğü fırın çalışanlarını belirli bir sınavdan geçirdi ve hijyen belgesi almaya hak kazananlara belgeleri verildi.

Görevlilere yapılan sunumlarda ekmeğin beslenmedeki önemi, gıda güvenilirliği, sağlıklı gıda üretiminde hijyenin önemi konuları anlatıldı. Hijyenin öneminin vurgulandığı eğitimlerde hijyen kuralları, uygulamada yapılan hatalar, işletme ve personel hijyeni konularında dikkat edilmesi gereken hususların yanı sıra güvenilir gıda üretiminin toplum sağlığının sürdürülmesi açısından gerekliliğine dikkat çekildi

 

*****

 

Bunlar fırıncıların yapması gerekenler!

Ya bizim yapmamız gerekenler neler?

Bir kere bakkala ya da markete gittiğimizde ihtiyacımız kadar ekmek alacağız. Çünkü ekmeğin yeri çöp değil. Ekmeklerimizi çöpe atmayacağız!

Türkiye'de her gün milyonlarca ekmek çöpe atılıyor. Oysa soğuk ekmek, bayat ekmek anlamına gelmiyor. Isıtıldığında tekrar yumuşaklığını ve lezzetini de koruyor.

Onun için evde kalmış ekmeği yeniden değerlendireceğiz. Pasta börek işlerinde kullanacağız.

 

*****

 

Yani bu görev hepimizin.

Tarım İl Müdürlüğü denetleyecek, fırınlar kaliteli ekmek üretecek, vatandaş ekmeğini israf etmeyecek.

Bugün Afrika ülkelerinde açlık ve sefalet içerisinde yaşayan insanları bir düşünürseniz…

Ne demek istediğimi de anlarsınız…





YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANANLAR HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
GÜNDEM'DEN BAŞLIKLAR
YUKARI