Adana'da üç bekçi, yüzde 25 zihinsel engelli 14 yaşındaki kızın hayatını kabusa çevirdi. Bekçilerden biri, iddiaya göre, yakınlaşmaya başladığı kız çocuğunu bir gün okuldan alıp boş araziye götürdü ve burada tecavüz etti. Sonra çocuğu başka bekçilerle cinsel ilişkiye girmesi için de zorladı. Çocuğa uyuşturucu kullandırıldı, konuşmaması için ölümle tehdit edildi.
İddialara göre, Adana’nın Ceyhan ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki yüzde 25 zihinsel engelli C.İ., 14 yaşındayken 11 Kasım 2022’de, mahallede devriye atan çarşı ve mahalle bekçileri O.D. ile evli ve 1 çocuk babası M.C.D.’ye (36), ailesiyle sorun yaşadığını bildirdi.
BOŞ ARAZİYE GÖTÜRÜP TECAVÜZ ETTİ
Bekçiler tarafından sakinleştirilen genç kız daha sonra evine gitti. Bir süre sonra C.İ. ve bekçi M.C.D. görüşmeye başladı. Yakınlaşan M.C.D., genç kızı otomobiliyle okuldan almaya başladı ve onunla sevgili oldu. Yine aynı yıl M.C.D., C.İ.’yi otomobiliyle okuldan alıp boş bir araziye götürdü. Burada çocuğa tecavüz eden M.C. D., bu birliktelikten sonra C.İ.’yi susması için tehdit etti.
ÖLÜMLE TEHDİT ETTİLER, ZORLA UYUŞTURUCU KULLANDIRDILAR
Bir süre sonra genç kızı yanına çağıran M.C.D., iddiaya göre bu sefer de onu para karşılığı bekçi F. Ş. (36) ve M.A. T. (34) ile de cinsel ilişkiye girmesi için zorladı. Ölümle tehdit edilen, uyuşturucu madde kullandırılan çocuk birçok kez 3 bekçinin tecavüzüne uğradı. Ayrıca M.C. D., birkaç kere C.İ.’ye ilişki sonrası 500-1000 TL para verip evine gönderdi.
ANNESİNE ANLATTI
Bekçi M.C.D.’nin baskılarına dayanamayan C.İ., yaşadıklarını 2023 yılında annesi H. İ.’ye anlattı. Bunun üzerine anne ve kız önce Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne daha sonra da savcılığa gidip şikayetçi oldu.
YURDA YERLEŞTİRİLDİ
Şikayetler üzerine C.İ., önce Adana daha sonra da başka bir ilde sevgi evlerine yerleştirilirken bekçilerin de ifadeleri alındı.
BEKÇİLER BÜTÜN İDDİALARI REDDETTİ
M.C.D. ifadesinde, "Şahsın iddiaları asılsızdır. Ben bu şahısla sadece görev yaptığım binada görüştüm. Dışarıda hiçbir şekilde görüşmedim. Cinsel ilişkiye zorlama yoktur. Kendisiyle cinsel ilişkiye girmedim. 500 TL, 1000 TL gibi bir para vermedim" dedi.
Diğer bekçilerden M.A.T. da ifadesinde, "C.İ.’nin beyanları iftiradır. Hiçbir şekilde onunla cinsel birliktelik yaşamadım" derken, F. Ş.’nin de iddiaları reddederek, "Benim 6 ay önce babam öldü. Bu şahısla cinsel birliktelik yaşamadım. İftira atıyor" diye ifade verdiği öğrenildi.
"C.’Yİ PAZARLAYAN BEKÇİ VARMIŞ"
Öte yandan, aynı soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan ve cep telefonu incelenen bir başka bekçinin ‘Telegram’ mesajlarında ise ilginç yazışmalar ortaya çıktı. Bekçilerin olduğu bir grupta yapılan yazışmalarda şöyle mesajlara ulaşıldı:
- "C., 'Bekçi sevgililerimle buluşurken soğan yemeyeceğim, ağzım kokuyor' diyormuş."
- "M.A. ihraçla kalmaz, fuhşa aracılık etmekten işlem görür, araya gidecek."
- "C.’yi pazarlayan bekçi varmış."
14 SAYFALIK İDDİANAME HAZIRLANDI
Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturmayı geçen 5 Temmuz’da tamamladı. Bekçiler F.Ş. ve M.A.T. hakkında ’Reşit olmayanla cinsel ilişki’, bekçi M.C.D. hakkında ise ‘Çocukları fuhşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık ettirmek, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama, reşit olmayanla cinsel ilişki, 15 yaşından küçük çocuğun cinsel istismarı’ suçlamasıyla 14 sayfalık iddianame düzenlendi.
Bekçiler 24 Ekim’de Ceyhan 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlayacak. Öte yandan, bekçilerin halen görevlerine devam ettikleri öğrenildi.
"DAVAMIZ DEVAM EDİYOR"
Ailenin avukatı Merve Şahin ise müvekkilinin yüzde 25 zihinsel engelli olduğunu anlatarak, "Müvekkilimiz 14 yaşındayken cinsel istismara uğruyor. Daha sonra bu durum parayla istismara kadar gidiyor. Olay 2022 yılının sonunda ortaya çıkıyor ve aile gidip şikayetçi oluyor. Bize başvuruyorlar ve olayın üzerine gidiyoruz. Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturmayı derinleştirdi. Asıl suçlu olan bekçiye 4 ayrı suçtan dava açılırken diğer iki bekçiye ise ‘Reşit olmayanla cinsel ilişki’ suçlamasıyla dava açıldı. Şu an ağır ceza mahkemesinde dosyamız devam ediyor" dedi. (HABER MERKEZİ)
Yorumlar
Kalan Karakter: