Adana deyince kebap kebap deyince Hadırlı

Türkiye’nin markası haline gelen Hadırlı Restoran’ın başarılı işletmecileri Halim Şimşek ve Yıldıray Yalçın, Ada-na’ya gelen siyasetçilerin ve sanatçıların kendilerini tercih etmelerinden büyük mutluluk duyduklarını söylediler

Adana deyince kebap kebap deyince Hadırlı

Türkiye’nin markası haline gelen Hadırlı Restoran’ın başarılı işletmecileri Halim Şimşek ve Yıldıray Yalçın, Ada-na’ya gelen siyasetçilerin ve sanatçıların kendilerini tercih etmelerinden büyük mutluluk duyduklarını söylediler

Adana deyince kebap kebap deyince Hadırlı
07 Kasım 2018 - 18:41

MUSTAFA ÖZKE
 
Mangalla etin birbirine çok yakıştığı ve bu aşkın şalgamla taçlandığı Türkiye’nin en şirin kenti Adana’da kebap deyince akıllara Hadırlı Restoran geliyor. Türkiye’nin markası haline gelen Hadırlı Restoran’ın başarılı işletmecileri Halim Şimşek ve Yıldıray Yalçın, ustasından mangalına, ciğerinden kuşbaşına kadar farklı bir işletmecilik anlayışı ile hizmet verdiklerini belirterek, “Bu yüzden Adana deyince kebap, kebap deyince de Hadırlı akıllara gelir.” dediler. Şimşek ve Yalçın, Adana’ya gelen siyasetçilerin ve sanatçıların kendilerini tercih etmelerinden büyük mutluluk duyduklarını söylediler.
SANATÇILARIN UĞRAK YERİ
Gerek ulusal gerekse uluslararası festivallerde Adana’ya gelen sanatçıların Hadırlı Restoran’ı tercih ettiklerini anlatan işadamı Halim Şimşek, ünlü sanatçılar Mustafa Keser’den, Mesut Akusta’ya ve Kemal Doğulu’dan Kerimcan Durmaz’a kadar pek çok önemli isme ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını söyledi. Sanatçılar kadar siyasetçilerin de Hadırlı Restoran’ı tercih ettiklerini dile getiren Yalçın, “Hadırlı Restoran’da her şeyden önce insana saygı var. Her müşteri bizim velinimetimizdir. İnsana saygıdan sonra kalite gelir. Bizde etin en güzelini, ustanın en profesyoneli hazırlar. Birbirinden değerli ustalarımız Hadırlı Restoran’ın güvencesi altındadır. İnsana duyulan saygı ve hizmet kalitesi bu yüzden bizi vazgeçilmez hale getirdi.” dedi
KEBABIN TADINA DOYAMAZSINIZ
Türkiye’de her lezzetin bir kenti olduğunu ifade eden Şimşek, Adana denilince de kebabın akıllara geldiğini söyledi. Hadırlı Restoran’da yenilen Adana kebabının zırhta çekildiğini ve ustaların bin bir emek vererek metrelik şişleri hazırladığını söyleyen Yalçın, “Her yerde kebap yapılır ama Hadırlı’da Adana kebap deyince diğer kebaplardan acısı, lezzeti ve çeşitlik noktalarıyla farklıdır. Her müşterinin damak tadına göre acılı kebap yaparız. Zırh denilen bıçaklarla yapılan kebabımız ve kullandığımız et en büyük tercih nedenimizdir.” şeklinde konuştu. Müşteri tercihlerinin kendileri için çok önemli olduğunu kaydeden Hadırlı Restoran’ın başarılı işletmecisi işadamı Şimşek, “Gelen kişiye müşteri gözüyle değil, misafir gözüyle bakarız ve ona en güzel şekilde ev sahipliği yaparız.” diye açıklamalarda bulundu
HER KOYUNUN
ETİNİ YEDİRMEYİZ

Adana kebabın diğer kebaplardan ayrılmasındaki en önemli etkenin kebabın yapı-mında kullanılan et olduğunu ifade eden işadamı Yıldıray Yalçın ise, “Her koyunun eti Hadırlı Restoran’ın kapısından girmez. Biz müşterimize yedireceğimiz eti özel seçeriz. 1 yaşındaki erkek kuzu eti olur. Dana eti olmaz, dişi koyunun eti hiç olmaz. Zarlarından ve sinirlerinden temizlendikten sonra zırh diye tabir edilen büyük bıçaklarla elde çekeriz. Yani işin kolayına kaçıp makine ile çekmeyiz. Zaten makine ile el çekimi kendini belli eder. Damak tadının değerini bilenler yediği kebabın zırhta mı yapıldığını yoksa makinede mi çekildiğini bilir.” diye konuştu
ÖZEL GÜNLERİN
VAZGEÇİLMEZ MEKÂNI

Siyasi toplantılar, kadınlara özel gün toplantıları, doğum günleri, iş yemekleri ve aile buluşmalarında her türlü hiz-metin verildiğini anlatan Yalçın, “Hadırlı Restoran özel günlerin vazgeçilmez mekânıdır. Gece olduğu kadar gündüz de aktif bir halde çalışmalarını sürdür-mektedir. Adana’nın en nezih ve en güzel mekânında başta kebap olmak üzere en güzel yemek çeşitlerini görmek bir ayrıcalıktır. Adana kebap usu-lüne uygun olarak Hadırlı Restoran’da yapılıyor. Kaliteli ve lezzetli kebap yemeyi iste-yenler mutlaka kebabı Hadırlı’da denemelidir. Özel baharatlar ve özel yöntemler sayesinde kebapta gerçek lezzeti Hadırlı Restoran’da hissedebilirsiniz. Halkımızın damak tadına uygun kebap ve yemek çeşitleri, zengin menü, meze çeşitleri, el yapımı özel tatlılar ve sürpriz ikramlarımızla Adanalıların hizmetindeyiz.” ifadesini kullandı.