‘GÜNE CİĞERLE BAŞLAYACAĞIZ’
Adana Valiliği tarafından "Büyük Akdeniz Şöleni" temasıyla gerçekleştirilecek ve kent mutfağını Akdeniz ülkeleriyle buluşturmaya hazırlanan 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali başladı. Lezzet Festivali’nin açılış töreni Merkez Park’ta yapıldı. Törene çok sayıda yabancı konuklar, davetliler ve vatandaşlar da katıldı. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, lezzet festivalinin açılışında yaptığı konuşmada, yurt içinden ve yurt dışından festivale katılan konuklara teşekkür etti. Vali Demirtaş, “Üç gün boyunca ortasından nehir geçen bu efsane şehirde, güne ciğerle başlayacak; şalgam suyu eşliğinde kebapla devam edeceksiniz. Karakuş tatlısıyla ağızlarınızı tatlandıracak; hararetinizi bici biciyle gidereceksiniz. Ve günü şırdanla, mumbarla noktalayacaksınız” dedi.
200’ÜN ÜZERİNDE LEZZET TADILACAK
Konukların 3 gün sürecek lezzet yolculuğunda, 200’ün üzerinde yerel ve geleneksel lezzeti de tatma fırsatını bulacaklarını ifade eden Vali Demirtaş, ayrıca Hatay ve Gaziantep mutfağının eşsiz tatlarının da bu yıl festivalde konuklarla buluşacaklarını söyledi. “Bu yıl festivalimizin sloganını “Büyük Akdeniz Şöleni” olarak belirledik” diyen Vali Demirtaş, şunları söyledi: “Bu şölende Akdeniz havzasında yer alan ülkelerden dünyaca ünlü şefler de festivalimize renk katacaklar. Fransa, İspanya, Yunanistan, Arnavutluk ve Bosna Hersek’ten şeflerin gastro showlarını hep birlikte izleyeceğiz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İtalya, Malta, Lübnan ve Fas’tan gelen konuklarımızın açacağı stantları, hep beraber ziyaret edeceğiz. Endonezya, Kolombiya ve Güney Kore’den gelen konuklarımızı en iyi biçimde ağırlayacağız.”
REKOR DENEMESİ YAPILACAK
Festival kapsamında tek şişte en uzun et pişirme Guinness rekor denemesinde bulunacaklarını da belirten Vali Demirtaş, “Festival süresince siz değerli konuklarımızla birlikte, kültür ve hasat turlarına katılacağız. Yani doya doya bir festivali hep birlikte yaşayacağız” dedi. Vali Demirtaş, bugün, tatil tercihleri yapılırken; gidilen mekânın, yeme-içme kültürünün, en başa konulduğuna dikkat çekti, “Bizlerde bu beklentileri karşılamak üzere son dönemde Lezzet Festivali, Unesco gastronomi kenti ve coğrafi işaret çalışmaları gibi önemli adımlar attık. Adana’mızın, mevcut potansiyelini harekete geçirmeyi ve Adana’yı önemli bir gastronomi destinasyonuna dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Bunu, kamu, özel sektör ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın işbirliğinde mutlaka başarmalıyız. Buradan Festivalimize renk katan gastronomi dünyasının birbirinden kıymetli isimlerine şükranlarımı sunuyorum. Adana'nın yerel ve geleneksel lezzetlerinin peşinden koşan, tüm yerli ve yabancı konuklarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Festivalimizin, kentimize hayır ve bereket getirmesini temenni ediyorum. Yüreği de sofrası gibi geniş Adanalı hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum” dedi.
‘ADANA LEZZET KENTİ’
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da yaptığı konuşmada, Adana’nın lezzet kenti olduğunu söyledi. Adana’nın dayanışması, kardeşliği ve yardımlaşmasının klişe olmadığını lezzet olduğunu ifade eden Karalar, “Adanamız 10 bin yıllık tarihini lezzete döndürmüş bir kenttir. Adana’nın o kadar çok zenginliği, güzelliği var ki, Türkiye’nin dünyanın bilmediği o kadar çok lezzeti var ki, işte bu lezzet festivali sayesinde bunları tanıtma şansını yakalamış oluyoruz. Adana festivaller kenti olmaya başlamıştır” dedi.
‘BEKLE TÜRKİYE, BEKLE DÜNYA’
Adana’da 3-4 yıldır güzel şeyler olmaya başladığına işaret eden Başkan Karalar, Adana artık kötü olaylarla değil, güzel olaylarla anıldığını söyledi. Başkan Karalar, “Açıkça söylüyorum ki 6 yıldır belediye başkanıyım, lezzet festivalini yapmak ne benim aklıma geldi, ne de benden önceki belediye başkanlarının aklına geldi. Adanalılar adına sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’a bu güzel festival için öncülük ve önderlik ettiği için teşekkür ediyorum. Bekle Türkiye, bekle dünya Adana eski Adana’ya dönüyor. Lezzette, sanayide, edebiyatta, eski Adana geliyor” dedi.
Adana Valiliği tarafından "Büyük Akdeniz Şöleni" temasıyla gerçekleştirilecek ve kent mutfağını Akdeniz ülkeleriyle buluşturmaya hazırlanan 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali başladı. Lezzet Festivali’nin açılış töreni Merkez Park’ta yapıldı. Törene çok sayıda yabancı konuklar, davetliler ve vatandaşlar da katıldı. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, lezzet festivalinin açılışında yaptığı konuşmada, yurt içinden ve yurt dışından festivale katılan konuklara teşekkür etti. Vali Demirtaş, “Üç gün boyunca ortasından nehir geçen bu efsane şehirde, güne ciğerle başlayacak; şalgam suyu eşliğinde kebapla devam edeceksiniz. Karakuş tatlısıyla ağızlarınızı tatlandıracak; hararetinizi bici biciyle gidereceksiniz. Ve günü şırdanla, mumbarla noktalayacaksınız” dedi.
200’ÜN ÜZERİNDE LEZZET TADILACAK
Konukların 3 gün sürecek lezzet yolculuğunda, 200’ün üzerinde yerel ve geleneksel lezzeti de tatma fırsatını bulacaklarını ifade eden Vali Demirtaş, ayrıca Hatay ve Gaziantep mutfağının eşsiz tatlarının da bu yıl festivalde konuklarla buluşacaklarını söyledi. “Bu yıl festivalimizin sloganını “Büyük Akdeniz Şöleni” olarak belirledik” diyen Vali Demirtaş, şunları söyledi: “Bu şölende Akdeniz havzasında yer alan ülkelerden dünyaca ünlü şefler de festivalimize renk katacaklar. Fransa, İspanya, Yunanistan, Arnavutluk ve Bosna Hersek’ten şeflerin gastro showlarını hep birlikte izleyeceğiz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İtalya, Malta, Lübnan ve Fas’tan gelen konuklarımızın açacağı stantları, hep beraber ziyaret edeceğiz. Endonezya, Kolombiya ve Güney Kore’den gelen konuklarımızı en iyi biçimde ağırlayacağız.”
REKOR DENEMESİ YAPILACAK
Festival kapsamında tek şişte en uzun et pişirme Guinness rekor denemesinde bulunacaklarını da belirten Vali Demirtaş, “Festival süresince siz değerli konuklarımızla birlikte, kültür ve hasat turlarına katılacağız. Yani doya doya bir festivali hep birlikte yaşayacağız” dedi. Vali Demirtaş, bugün, tatil tercihleri yapılırken; gidilen mekânın, yeme-içme kültürünün, en başa konulduğuna dikkat çekti, “Bizlerde bu beklentileri karşılamak üzere son dönemde Lezzet Festivali, Unesco gastronomi kenti ve coğrafi işaret çalışmaları gibi önemli adımlar attık. Adana’mızın, mevcut potansiyelini harekete geçirmeyi ve Adana’yı önemli bir gastronomi destinasyonuna dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Bunu, kamu, özel sektör ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızın işbirliğinde mutlaka başarmalıyız. Buradan Festivalimize renk katan gastronomi dünyasının birbirinden kıymetli isimlerine şükranlarımı sunuyorum. Adana'nın yerel ve geleneksel lezzetlerinin peşinden koşan, tüm yerli ve yabancı konuklarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Festivalimizin, kentimize hayır ve bereket getirmesini temenni ediyorum. Yüreği de sofrası gibi geniş Adanalı hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum” dedi.
‘ADANA LEZZET KENTİ’
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da yaptığı konuşmada, Adana’nın lezzet kenti olduğunu söyledi. Adana’nın dayanışması, kardeşliği ve yardımlaşmasının klişe olmadığını lezzet olduğunu ifade eden Karalar, “Adanamız 10 bin yıllık tarihini lezzete döndürmüş bir kenttir. Adana’nın o kadar çok zenginliği, güzelliği var ki, Türkiye’nin dünyanın bilmediği o kadar çok lezzeti var ki, işte bu lezzet festivali sayesinde bunları tanıtma şansını yakalamış oluyoruz. Adana festivaller kenti olmaya başlamıştır” dedi.
‘BEKLE TÜRKİYE, BEKLE DÜNYA’
Adana’da 3-4 yıldır güzel şeyler olmaya başladığına işaret eden Başkan Karalar, Adana artık kötü olaylarla değil, güzel olaylarla anıldığını söyledi. Başkan Karalar, “Açıkça söylüyorum ki 6 yıldır belediye başkanıyım, lezzet festivalini yapmak ne benim aklıma geldi, ne de benden önceki belediye başkanlarının aklına geldi. Adanalılar adına sayın Valimiz Mahmut Demirtaş’a bu güzel festival için öncülük ve önderlik ettiği için teşekkür ediyorum. Bekle Türkiye, bekle dünya Adana eski Adana’ya dönüyor. Lezzette, sanayide, edebiyatta, eski Adana geliyor” dedi.