Adana'nın kurbanlık hayvan sayısı arttı

Köse, "Satın alacağımız kurbanlıkların tüylerinin parlak, çevreyle ilgili, bakışlarının canlı olması, herhangi bir uzvunun eksik olmaması gerekmektedir" dedi

Adana'nın kurbanlık hayvan sayısı arttı

Köse, "Satın alacağımız kurbanlıkların tüylerinin parlak, çevreyle ilgili, bakışlarının canlı olması, herhangi bir uzvunun eksik olmaması gerekmektedir" dedi

 Adana'nın kurbanlık hayvan sayısı arttı
12 Temmuz 2019 - 08:24

MUSTAFA ÖZKE
 
ADANA (GÜNAYDIN) –
Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, geçen yıl büyükbaşta 11 bin 239, küçükbaşta ise 109 bin 74 olan kurbanlık hayvan sayısının bu yıl artarak 11 bin 889 büyükbaş ve 142 bin 625 küçükbaş olduğunu söyledi.
Kurban bayramı önce vatandaşları uyaran Köse, "Vatandaşlarımızın kurban alırken mutlaka Belediyelerin belirlediği kurban satış yerlerinde kulağı küpeli ve büyükbaşlarda pasaportu olan hayvanları almalarını öneririz. Hayvanın kulağında küpe olması demek o hayvanın Veteriner Hekim muayenesinden geçtiğini ve sağlıklı olduğunu gösterir" dedi
Köse, "2019 yılı Kurban Bayramı yaklaşırken ülkemizin huzur içinde bir bayram geçirmesini dilerim. Adana'da kurban olmaya uygun 11.889 Büyükbaş ve 142.625 Küçükbaş hayvan mevcuttur. Geçen yıl bu rakamlar büyükbaşta 11.239 ve küçükbaşta 109.074 idi. Ayrıca da ilimize Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan kurbanlıklar geldiğinde ki her yıl gelmektedir. Kurban hayvan sıkıntısı olmayacağı görülmektedir. Satın alacağımız kurbanlıkların tüylerinin parlak, çevreyle ilgili, bakışlarının canlı olması, herhangi bir uzvunun eksik olmaması gerekmektedir. En doğru seçim Veteriner Hekiminize danışılarak yapılacak seçimdir" diye konuştu
Kurbanlık satış yerlerinde görevli Veteriner Hekimlere her zaman danışılabileceğini dile getiren köse, "Meslektaşlarımızın halkımıza yardım için orada olduğunu unutmamalıyız.  Kurbanlıkların kesim işleri de çok önemlidir. Her bayramda yurttaşlarımız kesimi kendisi yapmaya çalıştığı için kendilerini yaralamaktadır. Kesim mutlaka ehil kişilerce ve belediyelerin belirlediği kesim yerlerinde yapılmalıdır. Ayrıca ehil olmayanların kesim yapması sonucu % 5 – 10 civarında etin israf olduğu ve derilerinde kesilmesi nedeniyle ekonomik değerini yitirdiği gözlenmektedir. Yurttaşlarımız kurban kesiminden sonra etlerini klimalı bir odada ölüm sertliği geçinceye kadar bekletmelidir. Buzdolabında üst üste yığmadan saklamalı ve ertesi günü tüketmelidir" ifadesini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum