Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Nihat Sözütek ve Adana Fırıncılar Odası Başkanı Ali Tekin, un ve maya fiyatlarındaki artışla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, fırıncı esnafının ekmek üretiminde kullandığı ana maddelerden un, maya, küncü, elektrik, mazot, poşet, kağıt gibi girdilere ciddi oranda zam gelmesinin, dardaki fırıncı esnafını daha fazla endişelendirdiğini dile getirdi.
Özellikle un ve mayadaki fiyat artışının fırıncı esnafını olumsuz etkilediğini belirten Birlik Başkanı Nihat Sözütek, "1 Nisan 2019'da ekmeğe zam yaptığımızda bir çuval unun fiyatı 85 TL, bir koli maya 40 - 50 TL civarındaydı. Aradan geçen 8 aylık sürede gelen zamlarla bir çuval un fiyatı 105 TL'ye, bir koli mayanın fiyatı 75 TL'ye yükseldi. Bu fiyat artışları karşısında fırıncı esnafımızın daha fazla dayanacak gücü kalmadı" dedi.
Ekmek üretimin 17 kalem girdisi olduğunu belirten Adana Fırıncılar Odası Başkanı Ali Tekin de un ve maya başta olmak üzere maliyetlerdeki artışın fırıncı esnafını kara kara düşündürdüğünü dile getirdi.
Fırıncılar Odası Başkanı Ali Tekin, "Fırıncı esnafımızın amacı ekmek fiyatını değiştirmek ya da zam yapmak değildir. Bizim yıllardır titizlikle üzerinde durduğumuz konu, sağlıklı, kaliteli ve hijyen kurallarına uygun ucuz ekmeği üretip halkın tüketimine sunmaktır. Yani vatandaşın temel gıda maddesi olan ekmeği en uygun, ucuz ve sağlıklı bir şekilde nasıl üretebilirizin gayreti içerisindeyiz. Ancak un ve mayadaki fiyat artışına karşı daha fazla direnmemiz zor" diye konuştu.
Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, fırıncı esnafının ekmek üretiminde kullandığı ana maddelerden un, maya, küncü, elektrik, mazot, poşet, kağıt gibi girdilere ciddi oranda zam gelmesinin, dardaki fırıncı esnafını daha fazla endişelendirdiğini dile getirdi.
Özellikle un ve mayadaki fiyat artışının fırıncı esnafını olumsuz etkilediğini belirten Birlik Başkanı Nihat Sözütek, "1 Nisan 2019'da ekmeğe zam yaptığımızda bir çuval unun fiyatı 85 TL, bir koli maya 40 - 50 TL civarındaydı. Aradan geçen 8 aylık sürede gelen zamlarla bir çuval un fiyatı 105 TL'ye, bir koli mayanın fiyatı 75 TL'ye yükseldi. Bu fiyat artışları karşısında fırıncı esnafımızın daha fazla dayanacak gücü kalmadı" dedi.
Ekmek üretimin 17 kalem girdisi olduğunu belirten Adana Fırıncılar Odası Başkanı Ali Tekin de un ve maya başta olmak üzere maliyetlerdeki artışın fırıncı esnafını kara kara düşündürdüğünü dile getirdi.
Fırıncılar Odası Başkanı Ali Tekin, "Fırıncı esnafımızın amacı ekmek fiyatını değiştirmek ya da zam yapmak değildir. Bizim yıllardır titizlikle üzerinde durduğumuz konu, sağlıklı, kaliteli ve hijyen kurallarına uygun ucuz ekmeği üretip halkın tüketimine sunmaktır. Yani vatandaşın temel gıda maddesi olan ekmeği en uygun, ucuz ve sağlıklı bir şekilde nasıl üretebilirizin gayreti içerisindeyiz. Ancak un ve mayadaki fiyat artışına karşı daha fazla direnmemiz zor" diye konuştu.