Adana Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kent genelinde gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerindeki denetimlerini sürdürüyor.
Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle daha da arttırılan gıda denetimlerine, Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin de katıldı. Tekin gıda denetim çalışmalarının oluşturulan program çerçevesinde yürütüldüğünü, özellikle toplu iftarların yapıldığı yerlerin yanı sıra buralara yemek sağlayan şirketler, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, çikolata, lokum ve cezerye gibi ürünlerin imalathanelerinde de kontrollerin sıklaştırıldığı söyledi.
Kendi çalışmalarının yanında, en iyi denetçinin tüketicinin kendisinin olduğunu belirten Tekin, gıda ürünleri alırken etiketlerinde öncelikle Tarım ve Orman Bakanlığının kayıt veya onay numarası ile ithal ürünün ithalat izinlerinin olup olmadığının kontrol edilmesini, ürünün etiketi üzerindeki son tüketim tarihinin dikkatle okunmasını ve tüketim tarihi geçmiş ürünlerin satın alınmaması gerektiğini vurguladı.
Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle daha da arttırılan gıda denetimlerine, Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin de katıldı. Tekin gıda denetim çalışmalarının oluşturulan program çerçevesinde yürütüldüğünü, özellikle toplu iftarların yapıldığı yerlerin yanı sıra buralara yemek sağlayan şirketler, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, çikolata, lokum ve cezerye gibi ürünlerin imalathanelerinde de kontrollerin sıklaştırıldığı söyledi.
Kendi çalışmalarının yanında, en iyi denetçinin tüketicinin kendisinin olduğunu belirten Tekin, gıda ürünleri alırken etiketlerinde öncelikle Tarım ve Orman Bakanlığının kayıt veya onay numarası ile ithal ürünün ithalat izinlerinin olup olmadığının kontrol edilmesini, ürünün etiketi üzerindeki son tüketim tarihinin dikkatle okunmasını ve tüketim tarihi geçmiş ürünlerin satın alınmaması gerektiğini vurguladı.