HAYDAR ŞENGÜL
ADANA (GÜNAYDIN) – Et Balık Tavuk Süt Ürünleri İşletmesi'nin sahibi Kazım Bektik, et ve et ürünlerinin toplum sağlığı açısından çok önemli olduğunu belirterek, "İşletme olarak bu gerçeğin bilincindeyiz. Bu yüzden kalite ve hijyene önem veren bir anlayışla çalışıyoruz. Özellikle korona virüs sürecinde gerek mekanımız gerekse çalışanlarımız konusunda üst düzey hijyen sağladık. Zaten gelen müşterilerimiz de bu kalite ve hijyenin farkına varıyorlar." dedi.
Ürünlerinin tamamen kendi yerli üretimleri olduğunu anlatan Kazım Bektik, Karataş ve Sarıçam'daki besi yerlerinde yetiştirdikleri koyun ve danaların da belirli dönemlerde veteriner bakımlarının yapıldığını kaydetti.
İşletme sahibi Kazım Bektik, marka isminin kendilerine ait olduğunu belirterek, Et Balık Kurumu ile hiç bir bağlarının olmadığını vurguladı.
"HER ŞUBEYİ FARKLI KİŞİ İŞLETİYOR"
Adana'da üç şubelerinin bulunduğunu anlatan Kazım Bektik, Mavi Bulvar, Türkmenbaşı ve Adana Koop. Migros yanında hizmetlerine devam ettiklerini söyledi.
İşletse sahibi Kazım Bektik, "Her bir şube ayrı kişilerin işletmeciliğinde hizmet veriyor. Bizler de her şubemizi takip ediyoruz. Örneğin Mavi Bulvar şubemizin işletmecisi Tayfun Çınar. Kendisi üç kuşak kasaptır. Yaptığı işini layıkıyla yapan hijyen ve kaliteden asla taviz vermeyen bir anlayışla çalışmaktadır. Halkımızın sağlığı ve güven bizim için her şeyden önemlidir." diye konuştu.
Besi hayvanlarının yetiştirilmesinden halka sunulmasına kadar geçen sürede büyük bir titizlik içerisinde çalıştıklarını ve personellerini bu yönde eğittiklerini anlatan Et Balık Tavuk Süt Ürünleri İşletmesi'nin sahibi Kazım Bektik, yılların verdiği tecrübe ile Adanalıları sağlıklı besinlerle buluşturduklarını ifade etti.
"ÜÇ ŞUBE DAHA AÇMAYI PLANLIYORUZ"
1988 yılında şarküteri işiyle ticaret hayatına başladıklarını belirten işletme sahibi Bektik, "Şuan Adana’da üç şubemiz var. Mavi Bulvar, Türkmenbaşı, ve Adana Koop Migros yanında hizmet vermekteyiz. Bu yılsonuna kadar üç şube daha açmayı hedefliyoruz." şeklinde açıklamalarda bulundu.
Et sektöründe öncü olmayı hedeflediklerini vurgulayan Bektik, "Adana'da ve Türkiye'de Et’i sanata dönüştüren bir anlayış ile marka haline geldik. Adanalılara sağlıklı ve kaliteli et satışı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kalite ve hijyenden taviz vermeyeceğiz." dedi
Et Balık Tavuk Süt Ürünleri işletmelerinde müşterilere etin yumuşak, lezzetli ve sindirimi kolay yerinin satıldığını anlatan Bektik, yakın bir zamanda müşterileri için sucuk dolum tesisini de hizmete sunacaklarını ifade etti.
"İNTERNET ÜZERİNDEN ÖZEL SİPARİŞ"
Kendilerine bağlı tüm şubelerde özel siparişler aldıklarını dile getiren Bektik, çünkü müşteri memnuniyetinin kendileri açısından çok önemli olduğunu vurguladı.
Halkın sağlığı ve beslenmesi konusunda işletme olarak kendilerinde büyük bir sorumluluk hissettiklerini söyleyen Bektik, “Müşterilerimizin isteğine göre siparişleri evlere kadar götürüyoruz. Tek isteğimiz; bizden alış veriş yapan müşterilerimizin memnuniyetini sağlamaktır. Kalitemizden asla taviz vermemekteyiz. Bunun için İnternet sitesi üzerinden on-line satış sistemini de kuruyoruz. Artık siparişler İnternet üzerinden de verilecek. Yani vatandaşlarımızın işletmemize gelmesine gerek kalmadan biz hizmeti ayaklarına götüreceğiz. Kim ne istiyorsa bunu internet üzerinden verecek ve biz siparişleri kapısına kadar götüreceğiz." diye konuştu.
Tüm şubelerde kırmızı etin yanı sıra sucuk eti, tavuk, peynir, yumurta ve süt ürünleri satışını da gerçekleştirdiklerini belirten Kazım Bektik, bu yönüyle hizmette sınır tanımadıklarını anlattı.
"TAKİP EDEN DEĞİL
TAKİP EDİLEN OLDUK"
Et Balık Tavuk Süt Ürünleri İşletmesi'nin sahibi Kazım Bektik, "Kendi çiftliğimizde büyük ve küçükbaş hayvan bulunuyor. Et ürünlerimizin kalitesi ve lezzeti zaten besicilikle başlıyor. Ana ürünümüz kırmızı et olduğu için küçük ve büyükbaş hayvanları özenle seçiyoruz. Et Balık Tavuk Süt Ürünleri olarak misyonumuz; sektörde kalite ve lezzetli etin adresi olarak kalmak ve var olmaktır. Tecrübemiz yenilikçi anlayışımız ile müşterilerinin güvenip her zaman aradığı olabilmek için her ürünü aynı titizlikle sunan takip eden değil, takip edilen bir marka olup, oluşturduğu yüksek değerlerle et sektörüne kaliteyi artırabilmek ve bunu sürdürebilmek aynı zaman da verimliliği ve memnuniyeti arttırmaktır. Müşteriye kaliteli ve lezzeti sunmaktır. Onların güvenini kazanmaktır. Bizim için en önemli unsur, müşterinin güvenidir, kalitedir, hijyendir ve bundan asla vazgeçmeyeceğiz." şeklinde konuştu.
KALİTELİ ET NASIL ANLAŞILIR?
Kesim yapılacak hayvanların veteriner hekim kontrolünde yetiştirilmiş olması gerekir. Hayvanın türü, cinsi ve yaşının yanı sıra, özellikle kesim öncesi ve sonrası koşulların da etin kalitesinde önemli rolü vardır. Hayvanlar yetiştirilirken de, kesimi ve paketlenmesi yapılırken de hijyen koşulları önemlidir.
Halk arasında kırmızı etin renginin koyulaştıkça tazeliğini yitirmiş olduğu yönünde bir inanç vardır fakat bu inanç doğru değildir. Etin kırmızılık oranı hayvanın türüne, cinsine, yaşına, yetiştiği bölge ve beslenme şekline göre değişiklik gösterebilir. İnek eti soluk kırmızı, yağları ise limon sarısıdır. Boğa eti koyu kırmızı renkli, yağları beyazımsıdır. Dana eti soluk kırmızı, öküz eti ise kırmızımtırak, yağları beyaz-sarıdır. Koyun eti açık kırmızıdan kiremit kırmızısına kadar değişen tonlarda kırmızıdır. Ayrıca, aynı ırk hayvanlarda bile, etin alındığı bölgeye göre renginde farklılık görülmektedir. Tüketicilerin renkle ilgili dikkat etmesi gereken husus, satın aldıkları etlerin birbirinden farklı tonlarda da olsa, açıktan koyuya değişen kırmızı renkte olmasıdır. Tüketiciler, kırmızı renkte olmayan, üzerinde bölge bölge koyu renk halkalar bulunan etlere karşı temkinli davranmalıdır.
ADANA (GÜNAYDIN) – Et Balık Tavuk Süt Ürünleri İşletmesi'nin sahibi Kazım Bektik, et ve et ürünlerinin toplum sağlığı açısından çok önemli olduğunu belirterek, "İşletme olarak bu gerçeğin bilincindeyiz. Bu yüzden kalite ve hijyene önem veren bir anlayışla çalışıyoruz. Özellikle korona virüs sürecinde gerek mekanımız gerekse çalışanlarımız konusunda üst düzey hijyen sağladık. Zaten gelen müşterilerimiz de bu kalite ve hijyenin farkına varıyorlar." dedi.
Ürünlerinin tamamen kendi yerli üretimleri olduğunu anlatan Kazım Bektik, Karataş ve Sarıçam'daki besi yerlerinde yetiştirdikleri koyun ve danaların da belirli dönemlerde veteriner bakımlarının yapıldığını kaydetti.
İşletme sahibi Kazım Bektik, marka isminin kendilerine ait olduğunu belirterek, Et Balık Kurumu ile hiç bir bağlarının olmadığını vurguladı.
"HER ŞUBEYİ FARKLI KİŞİ İŞLETİYOR"
Adana'da üç şubelerinin bulunduğunu anlatan Kazım Bektik, Mavi Bulvar, Türkmenbaşı ve Adana Koop. Migros yanında hizmetlerine devam ettiklerini söyledi.
İşletse sahibi Kazım Bektik, "Her bir şube ayrı kişilerin işletmeciliğinde hizmet veriyor. Bizler de her şubemizi takip ediyoruz. Örneğin Mavi Bulvar şubemizin işletmecisi Tayfun Çınar. Kendisi üç kuşak kasaptır. Yaptığı işini layıkıyla yapan hijyen ve kaliteden asla taviz vermeyen bir anlayışla çalışmaktadır. Halkımızın sağlığı ve güven bizim için her şeyden önemlidir." diye konuştu.
Besi hayvanlarının yetiştirilmesinden halka sunulmasına kadar geçen sürede büyük bir titizlik içerisinde çalıştıklarını ve personellerini bu yönde eğittiklerini anlatan Et Balık Tavuk Süt Ürünleri İşletmesi'nin sahibi Kazım Bektik, yılların verdiği tecrübe ile Adanalıları sağlıklı besinlerle buluşturduklarını ifade etti.
"ÜÇ ŞUBE DAHA AÇMAYI PLANLIYORUZ"
1988 yılında şarküteri işiyle ticaret hayatına başladıklarını belirten işletme sahibi Bektik, "Şuan Adana’da üç şubemiz var. Mavi Bulvar, Türkmenbaşı, ve Adana Koop Migros yanında hizmet vermekteyiz. Bu yılsonuna kadar üç şube daha açmayı hedefliyoruz." şeklinde açıklamalarda bulundu.
Et sektöründe öncü olmayı hedeflediklerini vurgulayan Bektik, "Adana'da ve Türkiye'de Et’i sanata dönüştüren bir anlayış ile marka haline geldik. Adanalılara sağlıklı ve kaliteli et satışı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kalite ve hijyenden taviz vermeyeceğiz." dedi
Et Balık Tavuk Süt Ürünleri işletmelerinde müşterilere etin yumuşak, lezzetli ve sindirimi kolay yerinin satıldığını anlatan Bektik, yakın bir zamanda müşterileri için sucuk dolum tesisini de hizmete sunacaklarını ifade etti.
"İNTERNET ÜZERİNDEN ÖZEL SİPARİŞ"
Kendilerine bağlı tüm şubelerde özel siparişler aldıklarını dile getiren Bektik, çünkü müşteri memnuniyetinin kendileri açısından çok önemli olduğunu vurguladı.
Halkın sağlığı ve beslenmesi konusunda işletme olarak kendilerinde büyük bir sorumluluk hissettiklerini söyleyen Bektik, “Müşterilerimizin isteğine göre siparişleri evlere kadar götürüyoruz. Tek isteğimiz; bizden alış veriş yapan müşterilerimizin memnuniyetini sağlamaktır. Kalitemizden asla taviz vermemekteyiz. Bunun için İnternet sitesi üzerinden on-line satış sistemini de kuruyoruz. Artık siparişler İnternet üzerinden de verilecek. Yani vatandaşlarımızın işletmemize gelmesine gerek kalmadan biz hizmeti ayaklarına götüreceğiz. Kim ne istiyorsa bunu internet üzerinden verecek ve biz siparişleri kapısına kadar götüreceğiz." diye konuştu.
Tüm şubelerde kırmızı etin yanı sıra sucuk eti, tavuk, peynir, yumurta ve süt ürünleri satışını da gerçekleştirdiklerini belirten Kazım Bektik, bu yönüyle hizmette sınır tanımadıklarını anlattı.
"TAKİP EDEN DEĞİL
TAKİP EDİLEN OLDUK"
Et Balık Tavuk Süt Ürünleri İşletmesi'nin sahibi Kazım Bektik, "Kendi çiftliğimizde büyük ve küçükbaş hayvan bulunuyor. Et ürünlerimizin kalitesi ve lezzeti zaten besicilikle başlıyor. Ana ürünümüz kırmızı et olduğu için küçük ve büyükbaş hayvanları özenle seçiyoruz. Et Balık Tavuk Süt Ürünleri olarak misyonumuz; sektörde kalite ve lezzetli etin adresi olarak kalmak ve var olmaktır. Tecrübemiz yenilikçi anlayışımız ile müşterilerinin güvenip her zaman aradığı olabilmek için her ürünü aynı titizlikle sunan takip eden değil, takip edilen bir marka olup, oluşturduğu yüksek değerlerle et sektörüne kaliteyi artırabilmek ve bunu sürdürebilmek aynı zaman da verimliliği ve memnuniyeti arttırmaktır. Müşteriye kaliteli ve lezzeti sunmaktır. Onların güvenini kazanmaktır. Bizim için en önemli unsur, müşterinin güvenidir, kalitedir, hijyendir ve bundan asla vazgeçmeyeceğiz." şeklinde konuştu.
KALİTELİ ET NASIL ANLAŞILIR?
Kesim yapılacak hayvanların veteriner hekim kontrolünde yetiştirilmiş olması gerekir. Hayvanın türü, cinsi ve yaşının yanı sıra, özellikle kesim öncesi ve sonrası koşulların da etin kalitesinde önemli rolü vardır. Hayvanlar yetiştirilirken de, kesimi ve paketlenmesi yapılırken de hijyen koşulları önemlidir.
Halk arasında kırmızı etin renginin koyulaştıkça tazeliğini yitirmiş olduğu yönünde bir inanç vardır fakat bu inanç doğru değildir. Etin kırmızılık oranı hayvanın türüne, cinsine, yaşına, yetiştiği bölge ve beslenme şekline göre değişiklik gösterebilir. İnek eti soluk kırmızı, yağları ise limon sarısıdır. Boğa eti koyu kırmızı renkli, yağları beyazımsıdır. Dana eti soluk kırmızı, öküz eti ise kırmızımtırak, yağları beyaz-sarıdır. Koyun eti açık kırmızıdan kiremit kırmızısına kadar değişen tonlarda kırmızıdır. Ayrıca, aynı ırk hayvanlarda bile, etin alındığı bölgeye göre renginde farklılık görülmektedir. Tüketicilerin renkle ilgili dikkat etmesi gereken husus, satın aldıkları etlerin birbirinden farklı tonlarda da olsa, açıktan koyuya değişen kırmızı renkte olmasıdır. Tüketiciler, kırmızı renkte olmayan, üzerinde bölge bölge koyu renk halkalar bulunan etlere karşı temkinli davranmalıdır.