‘Bu yıl 11 milyon fidan ürettik’
Orman Bölge Müdürü Yılmaz, Ceyhan Fidanlığında inceleme yaptı.
Yayınlanma :
29.11.2021 10:35
Güncelleme :
29.11.2021 10:35


ADANA(GÜNAYDIN)
Adana Orman Bölge Müdürlüğü, sorumluluk sahasında bulunan orman varlığının artması ve geliştirilmesi için Bölge Müdürlüğüne bağlı fidanlıklarda üretilen fidanlarla geleceğe nefes olmaya devam ediyor.Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Fidanlık Müdürlüğü’ne bağlı Ceyhan Orman Fidanlığı’nı ziyaret ederek yapılan faaliyetleri yerinde inceledi.
Fidanlık Müdürü Yalçın Serikler ve teknik ekibin eşlik ettiği ziyarette fidanlıkta yapılan çalışmaları yerinde gören Bölge Müdürümüz, ibreli ve yapraklı fidan üretim yastıkları, gelir getirici türler ile boylu fidan üretimi çalışmaları konusunda yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında Fidanlık Müdürü Yalçın Serikler’den bilgi aldı.Bölge Müdürü Yılmaz, fidanlıkta çalışan işçiler ile sohbet ederek, kurum olarak fidan üretimine önem verdiklerini, asli türler başta olmak üzere, gelir getirici türler ile tıbbi ve aromatik bitkiler üretiminde orman teşkilatı olarak çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini sözlerine ekledi.Sabun Cevizi ağacı fidanı üretiminde gelinen noktanın memnuniyet verici olduğunu ifade eden Bölge Müdürü Yılmaz, “Bu yıl 11 milyon fidan üretimi yaptık. Ürettiğimiz fidanları yangınlardan zarar gören alanların ağaçlandırılması, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışmaları ile kamu kurumları, belediyeler, özel kişi ve kuruluşların fidan ihtiyaçları doğrultusunda kullanmaktayız. Gelir getirici türler (ceviz,badem,zeytin,fıstıkçamı v.b) ve tıbbi ve aromatik bitkilerde (adaçayı, lavanta,biberiye v.b.) üretimlerimizi arttırdık. Çalışmalarda büyük gayret ve başarı gösteren mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: