Cezaları arttı, ancak eski cezalarını yatacaklar
Adana’da bir kişiyi öldürdüğü iddia edilen sanıklara verilen hapis cezalarını Yargıtay bozdu, sanıklar 5 yıl sonra yeniden yargılandılar
Yayınlanma :
16.09.2019 09:40
Güncelleme :
16.09.2019 09:40


ADANA(GÜNAYDIN)-Adana’da 2014 yılında Deniz Turgut’u öldürdüğü iddiası ile 15 yıl hapis cezasına mahkum edilen Ali Bayav, Yargıtay’ın bozma kararı üzerine yeniden yapılan yargılama sonucunda 20 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Bayav’a cinayete yardımcı oldukları öne sürülen 2 kişi de 12’şer yıl 6’şar ay hapis cezasına mahkum edildi. 2 sanığın eski cezaları kazanılmış hak kabul edildi. Eski cezalarına göre hapis yatacaklar. Bir sanık ise tutuklanıp aldığı cezayı yatacak.
Uçak Mahallesi’nde Deniz Turgut’un bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili Adana 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıp 15 yıl hapis cezasına mahkum edilen tutuklu Ali Bayav ve Bayav’a yardımcı olduğu gerekçesiyle 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Mehmet Vural hakkındaki kararları Yargıtay 1.Ceza Dairesi öldürülen Turgut’un yaşının olay tarihinde 18’den küçük olması ve sanıklara az ceza verildiği gerekçesiyle bozdu. Yerel Mahkemede yeniden yapılan yargılamaya tutuklu Ali Bayav, başka suçtan tutuklu Mehmet Vural tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Mahkeme Başkanı, olayla ilgisi bulunduğu öne sürülen ve hakkında ‘Kasten öldürmeye yardım etmek’ suçundan dava açılan Serhat Tanla’nın davasını da bu dava ile birleştirdi.
Mahkeme Savcısı, Yargıtay’ın bozma kararı doğrultusunda sanıkların cezalandırılmasını istedi.
Sanıklar Yargıtay’ın bozma kararını ve Mahkeme Savcısı’nın mütalaasını kabul etmedi. Son savunmalarını yapan sanıklardan Bayav, suçlamayı kabul etmeyerek, “Benim olayla ilgim yok” diyerek beraatini istedi. Vural ise, başına ne geldiyse korkudan geldiğini ifade ederek, “Olayla alakam yok.Kimseye yardım etmedim. Ellerinde silah olduğu için korktum. Olay yerinden kaçtım. Olay aniden oldu. Olay yerinde Ali ve Serhat olabilir de olmayabilir de. Karıncaya bile zarar vermemiş birisiyim, bir insanın öldürülmesine nasıl karışırım?”diyerek beraatini talep etti.
Tanla da, olay sırasında vurulduğunu, kimseyi tanımadığını iddia ederek beraatini istedi.
Mahkeme heyeti, sanıklardan Bayav’ı ‘Haksız tahrik sonucu çocuğa karşı kasten öldürme’ suçundan 20 yıl, Vural’ı ve Tanla’yı ise ‘Cinayete yardım etmekten’ 12’şer yıl 6’şar ay hapis cezasına mahkum etti. Heyet, Bayav ve Vural için aleyhe temyiz başvurusu yapılmadığı için daha önceki verilen kararlar kazanılmış hak olarak kabul edildi. Bayav’ın cezası 15 yıl, Vural’ın ise 4 yıl 2 ay hapis cezası üzerinden infaz edilecek. Heyet ayrıca, Bayav’ın tutukluluğunun devamına, Tanla’nın da tutuklanmasına karar verdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: