Anasayfa
  • YURTTAN
  • GÜNCEL
  • SPOR
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • SANAT-MAGAZİN DÜNYA KÖŞE YAZARLARI BASIN İLAN
  • Ara
SON DAKİKA:
15:23
Şerit Faciası:1 Ölü
13:30
Son Anda Canını Kurtardı
13:02
Servis Aracı Çiçekçilerin Arasına Daldı:1 Ölü
12:49
Dolandırıcılık Şebekesi Çökertildi:73 Tutuklama
12:16
2 Bin Litre Etil Alkol Ele Geçirildi
11:24
Bu Nasıl Şaka!
11:15
PKK'dan Fesih Kararı! 'Yer Belirlendi' Dediler...
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SANAT-MAGAZİN
  3. Dünya Sanat Günü'nde 3 Sanatçıya Ödül
SANAT-MAGAZİN
Yayınlanma: 17 Nisan 2024 - 10:45

Dünya Sanat Günü'nde 3 Sanatçıya Ödül

Yeni kurulan Adana Sanat Kulübü ilk etkinliğini Dünya sanat Günü’nde gerçekleştirerek üç kişiye ödül verdi.

SANAT-MAGAZİN
17 Nisan 2024 - 10:45
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Dünya Sanat Günü’nde 3 Sanatçıya Ödül
Yeni kurulan Adana Sanat Kulübü ilk etkinliğini Dünya sanat Günü’nde gerçekleştirerek Mustafa Şağyaşar, M. Demirel Babacanoğlu ve Suavi Numanaoğlu’na plaket takdim etti.

Yazar Mustafa Tecirli başkanlığında oluşturulan Adana Sanat Kulübü (ASK) Yönetim kurulunda   yazar ve Ressam  Prof. Dr. Fikri Akdeniz ve Yazar Cumali Karataş bulunuyor.

Ahmet Sağyaşar Musiki Derneği’nde düzenlenen etkinliğin açış konuşmasını yapan ASK Başkanı Mustafa Tecirli, “bu gün bir topluluk olarak Adana Sanat Kulübü’nü kurduğumuzu ve Dünya Sanat Günü çabamızı gerçekleştirmekteyiz. Topluluğumuzun ileride dernekleşmesiyle etkinliklerin gelenekselleşebileceğini de düşünmekteyiz” dedi.

Daha sonra Prof. Dr. Fikri Akdeniz tarafından özgeçmişleri okunan isimler, etkinliği düzenleyen Cumali Karataş tarafından plaket verilmek üzere davet edildi. İzleyicilerin ilgi gösterdiği etkinliğe rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Mustafa Sağyaşar’ın Yılın Sanatçısı plaketi, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürü Muhammet Bakır tarafından, Mustafa Sağyaşar’ın kuzeni Sayın Ahmet Sağyaşar’a vekil olarak verildi. Kültür Müdürü Bakır, yaptığı konuşmada davetlileri selamlayarak “hoş geldiniz” dedikten sonra Dünya Sanat Günü’nü ve Adana Sanat Kulübü’nün (ASK) kuruluşunu kutladı. Sanatın önem ve yararlı işlevine kısaca değinen Kültür Müdürü Muhammet Bakır; yapılan etkinliğin bereketli topraklara yakışan güzel ve isabetli bir etkinlik olduğunu belirtti. Portakal Çiçeği Karnavalı’nın önceden planlanmış olan yoğunluğu nedeniyle Adana Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sayın Mahmut Göğebakan’ın etkinliğe katılamadığının altını çizen Kültür Müdürü Bakır,  “Bugüne kadar olduğu gibi, önümüzdeki beş yıllık süreçte de sanatın arkasında olduklarını, destekleyeceklerini” vurguladı.

Daha sonra, özgeçmişi okunan M. Demirel Babacanoğlu’nun dergi, gazete ve kitaplarıyla edebiyat ve sanata olan katkılarını dile getiren Prof. Dr. Fikri Akdeniz’in konuşmasından sonra, Mustafa Tecirli tarafından M. Demirel Babacanoğlu’na Sanat Emek Armağanı plaketi verildi.

Babacanoğlu yaptığı teşekkür konuşmasında, Adana Sanat Kulübü’nün kuruluşunu kutlayıp, kendisine böyle bir armağan verildiği için çok duygulandığını belirterek; “Çalışmalarıma karşılık beni plaketle onurlandıran Adana Sanat Kulübü yöneticilerine, Cumali Karataş, Prof. Dr. Fikri Akdeniz ve Mustafa Tecirli’ye çok teşekkür ederim” dedikten sonra Karacaoğlan’dan bir şiir okuyarak konuşmasına son verdi.

Suavi Numanoğlu’nun özgeçmişi okunup, resim sanatına olan katkılarından söz edildikten sonra ise Prof. Dr. Fikri Akdeniz tarafından Suavi Numanoğlu’na Sanat Emek Armağanı olarak plaketi verildi. Ressam Numanoğlu yaptığı teşekkür konuşmasında “Bir sanat eğitimcisi olarak sanatın iyileştirici gücüne inandığım için sanattan hiç kopmadım. Sanatevimde yediden yetmişe hizmet ederek hem öğrendim, hem öğrendim, hem öğrettim. Özetle; yaşamım süresince sanatın içerisinde olarak paylaşmaya devam edeceğim” dedi.

Dünya Sanat Günü armağanları olarak paketler verildikten sonra, günün anlam ve önemine uygun olarak, Mustafa Sağyaşar’ın sevilen şarkılardan oluşan mini fasıl, Ahmet Sağyaşar Musiki Derneği armağanı olarak geçildi. Mustafa Sağyaşar’ın kuzeni Ahmet Sağyaşar’ın solo yaptığı fasılda, Mustafa Coşkun, Günnur Tanrıtanımaz ve Erdal Yalçın gibi bestekârlar da sazları oluştururken; Ayten Arman ve Mustafa Tekbıçak da birer şarkı söylediler. 


2024/04/528097311713340903.jpeg
2024/04/20800543591713340901.jpeg
2024/04/9575365511713340903.jpeg
2024/04/64893891713340902.jpeg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Biçer, İzmir’de Okurlarıyla Buluştu
Biçer, İzmir’de Okurlarıyla Buluştu
Kısacık'tan Öneri:''Memur Alımlarında 35 Yaş Sınırı Kaldırılsın''
Kısacık'tan Öneri:''Memur Alımlarında 35 Yaş Sınırı Kaldırılsın''
Tiyatro Durağı’ndan Çarpıcı Hikayeler “Azap” Yeniden, “Gerçek” İlk Kez Seyirciyle Buluşuyor
Tiyatro Durağı’ndan Çarpıcı Hikayeler “Azap” Yeniden, “Gerçek” İlk Kez Seyirciyle Buluşuyor
Selda Bağcan-Ömercan Özüaydın “Yaz Gazeteci Yaz 2025 Remix” Yayında
Selda Bağcan-Ömercan Özüaydın “Yaz Gazeteci Yaz 2025 Remix” Yayında
ilan.gov.tr
Son Haberler
Şerit Faciası:1 Ölü
Şerit Faciası:1 Ölü
Dağlı:''Terör Belasından Kurtuluşun En Somut Adımı''
Dağlı:''Terör Belasından Kurtuluşun En Somut Adımı''
ÇÜ Balcalı Kampüsünde Ortak Hemşirelik Haftası Kutlaması
ÇÜ Balcalı Kampüsünde Ortak Hemşirelik Haftası Kutlaması
Son Anda Canını Kurtardı
Son Anda Canını Kurtardı
CHP'nin Otobüs Şoförü 6 Ekim'de Hakim Karşısına Çıkacak
CHP'nin Otobüs Şoförü 6 Ekim'de Hakim Karşısına Çıkacak
Tarımda Girişimcilik Seminerleri Tamamlandı
Tarımda Girişimcilik Seminerleri Tamamlandı

Ana Sayfa
YURTTAN
GÜNCEL
SPOR
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
SANAT-MAGAZİN
DÜNYA
KÖŞE YAZARLARI
BASIN İLAN
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ADANA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim