‘Eğitim-İş ülkemizin umududur’
Yayınlanma :
21.11.2020 09:32
Güncelleme :
21.11.2020 09:32


Başkan Seher Emre; Eğitim-İş olarak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ulusuna güzel günler gösterme hayalini ortada bırakmayacağını dile getirdi. Emre; “Eğitim-İş tabelası var olduğu sürece; Cumhuriyetin eğitim kurumlarında, aydınlanma devrimlerine savaş açanlara meydan okuyacak namuslu bir soluk da mutlaka var olacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da emeğimize ve ülkemize yönelik her saldırı, karşısında sarsılmaz bir kale gibi Eğitim-İş’i bulacaktır.” dedi.
Emre; “Laik, demokratik, bilimsel ve kamusal eğitimin askıya alınmaya, Cumhuriyet eğitim sisteminin ve oluşturduğu kültürün tasfiye edilmeye çalışıldığı, Atatürk devrim ve ilkelerinin yok edilmek istendiği bir süreçte Eğitim-İş, bir başkaldırı olarak tarih sahnesindeki yerini tekrar almıştır.” şeklinde konuştu.
Eğitim-İş Sendikası’nın; Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını, egemenliğini, ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzeni, demokratik ve ulusal eğitim değerlerini korumak ve sonsuza kadar yaşatmak için 17 Ekim 2005’te kurulduğuna dikkat çeken Emre; eğitim çalışanlarının, tüm emekçilerin, günden güne yoksullaşan halkımızın ve karanlığa sürüklenen ülkemizin umudu haline geldiklerini dile getirdi.
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de ziyaret sırasında yaptığı konuşmada; Atatürk’ün öğretmenlere büyük önem verdiğini belirterek; Ulusal Kurtuluş Savaşı sonunda her alanda önemli hamleler yapılırken, Büyük Önder Atatürk’ün kalkınmanın temeline eğitimi koyduğunu ve savaş alanlarında kazanılan zaferlerin eğitim alanında kazanılması gerektiğini dile getirdi.
Esendemir; “Atatürk genç cumhuriyeti gençliğe emanet ederken, ‘Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcilerini sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ diyerek, öğretmenlere ne kadar önem verdiğini gösterdi.
Pandem sürecinin yaşandığı bu günlerde eğitim alanında bir çok sıkıntı ve kesintiler yaşandığını söyleyen Başkan Esendemir; “Zor süreçte eğitimcilerimizin ne büyük çaba içerisinde olduğunu, geleceğimizin teminatı gençlerimizi yetiştirmek için ne büyük fedakarlıklar yaptığını, gerektiğinde sağlıklarını bile tehlikeye atarak eğitim çabası içerisinde olduklarını biliyoruz. Bu kutsal mesleği yapan tüm eğitimcilerimize minnet borçluyuz. Basın camiası olarak üzerimize düşen görev ne ise yapmaya hazırız” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: