MUSTAFA ÖZKE
ADANA (GÜNAYDIN) – Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin talimatları doğrultusunda Adana'da 6 gün süren yoğun gıda denetimlerinde bin 248 işyerine resmi kontrol gerçekleştirildiği bunlardan 55'ine eksikliklerini tamamlaması için süre verildiği öğrenildi. Ayrıca denetimler esnasında gıda ürünlerine ait 11 numune alındığı, laboratuar müdürlüklerine gönderildiği ve çıkacak sonuçlara göre sürecin değerlendirileceği belirtildi. Adana'da gıda güvenilirliğini sağlamak ve farkındalığını arttırmak amacıyla, hafta boyunca sürecek seferberlikte, ilk nokta, süt ve süt ürünleri üreten işyerleri ile takviye edici gıda üretimi yapan işyerleri oldu.
17–22 Şubat tarihleri arasında süt ve süt ürünleri üreten 21 işyeri, takviye edici gıda üretimi yapan 3 işyeri, et ve et ürünleri üreten 32 işyeri, ekmek ve ekmek çeşitleri ile unlu mamul üreten 235 işyeri, kasap ve şarküteri ile bakkal, takviye edici gıda satışı yapan, aktarlar, market, büfe benzeri 364 işyeri, üniversite kampusları dahil okul kantinleri ve yemekhaneleri dahil 302 yer, lokanta, restoran, dönerci, fast food gibi toplu tüketim yapılan 291 işyeri denetlendi.
Yetkililer, sağlıklı gıda konusunda vatandaşlardan da kendilerine yardımcı olmalarını isteyerek, herhangi bir usulsüzlük olduğunu düşündükleri durumda Alo 174 Gıda ihbar hattını kullanarak bildirimde bulunmalarının çok önemli olduğunu bildirdiler.
ADANA (GÜNAYDIN) – Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin talimatları doğrultusunda Adana'da 6 gün süren yoğun gıda denetimlerinde bin 248 işyerine resmi kontrol gerçekleştirildiği bunlardan 55'ine eksikliklerini tamamlaması için süre verildiği öğrenildi. Ayrıca denetimler esnasında gıda ürünlerine ait 11 numune alındığı, laboratuar müdürlüklerine gönderildiği ve çıkacak sonuçlara göre sürecin değerlendirileceği belirtildi. Adana'da gıda güvenilirliğini sağlamak ve farkındalığını arttırmak amacıyla, hafta boyunca sürecek seferberlikte, ilk nokta, süt ve süt ürünleri üreten işyerleri ile takviye edici gıda üretimi yapan işyerleri oldu.
17–22 Şubat tarihleri arasında süt ve süt ürünleri üreten 21 işyeri, takviye edici gıda üretimi yapan 3 işyeri, et ve et ürünleri üreten 32 işyeri, ekmek ve ekmek çeşitleri ile unlu mamul üreten 235 işyeri, kasap ve şarküteri ile bakkal, takviye edici gıda satışı yapan, aktarlar, market, büfe benzeri 364 işyeri, üniversite kampusları dahil okul kantinleri ve yemekhaneleri dahil 302 yer, lokanta, restoran, dönerci, fast food gibi toplu tüketim yapılan 291 işyeri denetlendi.
Yetkililer, sağlıklı gıda konusunda vatandaşlardan da kendilerine yardımcı olmalarını isteyerek, herhangi bir usulsüzlük olduğunu düşündükleri durumda Alo 174 Gıda ihbar hattını kullanarak bildirimde bulunmalarının çok önemli olduğunu bildirdiler.