Haydar'ı Öldürmek için toplanacaklar!
Edebiyat eleştirmenleri, 'Gazeteci, Öykücü, Romancı Çetin Yiğenoğlu'nun 50 yıllık edebiyat birikimini, eserlerini ve roman kahramanlarını 14 Aralık Cumartesi günü 18.30'da Altınoran Galeri'de anlatacak.
Yayınlanma :
11.12.2019 08:29
Güncelleme :
11.12.2019 08:29


ADANA (GÜNAYDIN) – Irazca Yıldız Köy Gazinosu'ndan, Metelikten Medya'ya, Sakıncalı Kadın Polis'ten, Son Meyhaneci'ye, Haydar'ı Öldürmek'ten İncir Çekirdekleri'ne ve Çukurova Üçlemesi diye bilinen Küçük Amerika dizisine kadar pek çok değerli eserin yazarı Çetin Yiğenoğlu, 14 Aralık Cumartesi günü 18.30'da Altınoran Galeri'de okurlarıyla buluşacak.
Edebiyat eleştirmenleri Sevim Sezer, Hülya Soyşekerci ve Altay Ömer Erdoğan, 'Gazeteci, Öykücü, Romancı Çetin Yiğenoğlu'nun 50 yıllık edebiyat birikimini, eserlerini ve roman kahramanlarını anlatacak. Altınoran Galeri'ye gelen sanatseverler yazar Çetin Yiğenoğlu ile söyleşi yapma ve kitap kahramanlarını tanıma imkanı elde edecekler.
Altınoran Galeri'nin kurucusu Dr. Haluk Uygur, tüm sanatseverleri, "Ustayı anlamak...
romanı hissetmek... Edebiyat dünyasının üç önemli eleştirmeniyle Çetin Yiğenoğlu'nun romanlarını konuşmaya ne dersiniz?. Ustayı anlamak edebiyatı anlamanın en önemli yolu... Çetin Yiğenoğlu'nu anlamak ise Çukurova'yı anlamanın bir basamağı... Kısaca Çukurova'nın karşıtlıklarından doğmuş öykülerin öncülüğünde edebiyatın sırları içinde yolculuk etmek isterseniz eğer; Sevim Sezer , Hülya Soyşekerci ve Altay Ömer Erdoğan ile Altınoran Galeri'de buluşalım" mesajıyla davet etti.
ÇETİN YİĞENOĞLU
Terzi Nezihe Hanımla Terzi Ali Murtaza Beyin oğlu. İlk, orta öğrenimini Kozan’da yaptı; İstanbul Gazetecilik Yüksek Okulu’nu bitirdi. Adana Belediyesi’nde Yazı İşleri Müdürlüğü, Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1978’den sonra fiilen gazeteciliğe başladı; Milliyet-Ekspres-Cumhuriyet. Birçok gazetede, dergide haber, röportaj, makale, siyasi-edebi-felsefi içerikli deneme yazıları, Sol Gazetesinde siyasi fıkralar yazdı. 1991-1995 yılları arasında iki dönem Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) başkanlığı yaptı. Başkanlığı sırasında Türkiye’nin ilk, aynı zamanda tek “Basın Özgürlüğü Anıtı” (1991) Adana’da kuruldu. Türkiye’nin ilk bağımsız basın kurultayı “Yerel Basın Kurultayı” (1992) Adana’da düzenlendi. “Orhan Kemal Öykü Ödülü” (1995) verildi. Basın Konseyi Yüksek Kurul üyeliği yaptı. Kurucusu olduğu “Adana Sanat Günleri” (1999-2000-2001) ile 2007’den itibaren düzenlenen geleneksel “Uluslararası Çukurova Sanat Günleri”nin, yanı sıra verilen “Çukurova Ödülü”nün genel koordinatörlüğünü yürüttü. Kurucu üyesi olduğu Çukurova Müzik Dostları Derneği’nce 2005-2009 yılları arasında düzenlenen “Uluslararası Çukurova Müzik Festivali”nde yürütme kurulu üyesi olarak çalıştı. Çukurova Üniversitesi’nde 15-17 Kasım 2006’da düzenlenen “Ulusal Tarım Kurultayı”nda kurultay sekreteri olarak görev aldı. Adana’da Yazarlar Evi’nin kuruluşuna öncülük etti. Adana NHKM’de “yaratıcı yazarlık”, ÇÜ İletişim Fakültesinde “gazetecilik” dersleri verdi. Basın Konseyi Onur Üyesi olan Yiğenoğlu, TYS (Türkiye Yazarlar Sendikası)’nin, PEN Yazarlar Derneği’nin, BESAM (Bilim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği)’ın Çukurova temsilciliğini yaptı. Yiğenoğlu, evli, Özgür’le Nesrin’in babası.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: