CHP Adana Milletvekili, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, et, süt ve bitkisel ürünlerle ilgili gündeme gelen gıda zehirlenmelerinin iyi araştırılıp tekrarlanmaması için acil ve etkin önlem alınması gerektiğini söyledi. Son olarak ıspanakla ilgili ortaya atılan zehirlenme iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde gündeme getiren Barut, "Ülkemizde gıda güvenliği bir beka sorunu haline gelmiştir. Et ve süt ürünlerinden sonra ıspanak gibi bitkisel tüketim ürününden de zehirlenmeler yaşandığını ileri sürülmektedir. Buradan Tarım İl Müdürlüklerinin, ıspanak üretimi yapılan toprak üzerinde ve kullanılan zirai ilaçlara ilişkin bir inceleme ve analiz gerçekleştirmeden doğrudan karışmış yabancı otları suçlu ilan etmelerini doğru bulmuyorum. Eksik bir değerlendirmedir" dedi.
SİYASET
06 Kasım 2019 - 14:23
Ispanak Meclis gündeminde
SİYASET
06 Kasım 2019 - 14:23