Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Adana Şube Başkanı ve Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Timuçin Çil, yaşam tarzı değişikliği ile doğru ve dengeli beslenmenin kanser riskini azalttığını söyledi. Kanserden korunmak için hazır gıdalardan uzak durulması gerektiğine dikkati çeken Tıbbi Onkolog Prof. Dr. Timuçin Çil, organik gıdaların tercih edilmesini, sebze ve meyvelerin mevsiminde tüketilmesini tavsiye etti. Günümüzde her türlü sebze ve meyveyi her mevsim bulmanım mümkün olduğunu belirten Prof. Dr. Timuçin Çil, sebze ve meyveleri özellikle mevsiminde tüketmenin kanser riskini belirgin olarak azalttığını ifade etti.
Tıbbi Onkoloji Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Timuçin Çil, ölümlerin önemli bir kısmının önlenebilir kanser türlerinden kaynaklandığını belirterek, yaşam tarzı değişikliği, doğru ve dengeli beslenmenin kanserden korunmada etkili bir faktör olduğuna işaret etti. Tıbbi Onkolog Prof. Dr. Çil, beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi, sigara, alkol gibi alışkanlıklardan uzak durulması, hareketli bir yaşam ve egzersizin kansere yakalanma riskini azaltılabileceğinin altını çizdi. Yapılan bilimsel araştırmaların bazı kanser türlerinin beslenme kaynaklı olduğunu ortaya koyduğunu dile getiren Prof. Dr. Çil, kanserden korunmak için, hazır gıdalardan, ambalajlı, aromalı, katkı maddeli, uzun ömürlü yiyecek ve içecekler ile fastfood türü yiyeceklerden, hormonlu ve genetiğiyle oynanmış sebze, meyvelerden uzak durulması, organik gıdaların tüketilmesi gerektiğine dikkati çekti.
Tıbbi Onkoloji Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Timuçin Çil, ölümlerin önemli bir kısmının önlenebilir kanser türlerinden kaynaklandığını belirterek, yaşam tarzı değişikliği, doğru ve dengeli beslenmenin kanserden korunmada etkili bir faktör olduğuna işaret etti. Tıbbi Onkolog Prof. Dr. Çil, beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi, sigara, alkol gibi alışkanlıklardan uzak durulması, hareketli bir yaşam ve egzersizin kansere yakalanma riskini azaltılabileceğinin altını çizdi. Yapılan bilimsel araştırmaların bazı kanser türlerinin beslenme kaynaklı olduğunu ortaya koyduğunu dile getiren Prof. Dr. Çil, kanserden korunmak için, hazır gıdalardan, ambalajlı, aromalı, katkı maddeli, uzun ömürlü yiyecek ve içecekler ile fastfood türü yiyeceklerden, hormonlu ve genetiğiyle oynanmış sebze, meyvelerden uzak durulması, organik gıdaların tüketilmesi gerektiğine dikkati çekti.