Anasayfa
  • YURTTAN
  • GÜNCEL
  • SPOR
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • TEKNOLOJİ
  • SANAT-MAGAZİN DÜNYA KÖŞE YAZARLARI BASIN İLAN
  • Ara
SON DAKİKA:
15:09
10 Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi
14:46
800 Bin Liralık Ziynet Çaldılar!
14:17
Kanalizasyon Çalışmasında Göçük:1 İşçi Altında Kaldı
13:34
Tarım İşçisi Sulama Kanalında Ölü Bulundu
13:15
Yeşilçam Oyuncusu Bıçaklanarak Öldürüldü
13:03
Temizlik Görevlisi, Tartıştığı Esnafı Öldürdü!
12:45
Masaj Salonlarına Baskın:7 Gözaltı
12:28
Evinde Uyuşturucu İmal Edip satıyormuş
11:05
"Change" Araçlara Eksperde Kusursuz Raporu Çıkartıp Satmışlar
10:36
Öğrenci Servisi Devrildi:14 Yaralı
10:29
KKKA Hastalığı Şüphesiyle Tedavi Gören Kişi Öldü
10:02
Eve Baskın:2 Pompalı Tüfek ve Kalaşnikof Ele Geçirildi
09:21
Tır Sürücüsü Aracında Ölü Bulundu
08:47
İki Katlı Metruk Bina Çöktü
08:30
ABD'de Uçak Yerleşim Yerine Düştü:2 Ölü
08:13
Anne ve Babaya 25'er Yıl Hapis Verildi
Video Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. SİYASET
  3. Kış'tan İcra Tepkisi:''Ekonomi Masalı Çöktü, Fatura 86 Milyona Kesildi!"
SİYASET
Yayınlanma: 05 Mayıs 2025 - 11:47

Kış'tan İcra Tepkisi:''Ekonomi Masalı Çöktü, Fatura 86 Milyona Kesildi!"

SİYASET
05 Mayıs 2025 - 11:47
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kış'tan İcra Tepkisi:''Ekonomi Masalı Çöktü, Fatura 86 Milyona Kesildi!”
CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye ekonomisinin tam anlamıyla çöküş sürecine girdiğini belirterek, iktidarın sorumluluğunda gerçekleşen bu ekonomik yıkımın bedelinin vatandaşa ödetildiğini söyledi. Gülcan Kış, “19 Mart darbesiyle başlayan yeni dönem, halkı daha fazla borca, Merkez Bankasını dövize, iktidarı ise çaresizliğe mahkûm etti. Rezervler eriyor, icra dosyaları kabarıyor, borç-faiz çarkında dönen bir millet yaratıldı” dedi.

 

“Saray Rejimi 55 Milyar Doları Yaktı, Vatandaşa ‘Simide de Paydos’ Dedi”

Gülcan Kış, sadece 6 haftada Merkez Bankası’nın 55 milyar dolar döviz rezervi erittiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

“Arka kapıdan döviz satan bir Merkez Bankası var. Şeffaflık sıfır, güven sıfır. Bu milletin alın teri, Erdoğan’ın ‘piyasa görüntüsü kurtarma’ uğruna heba ediliyor. Rezervler eritiliyor, emekli sabahın ayazında ucuz simit kuyruğuna giriyor, ama Saray hâlâ lüksünden ödün vermiyor.”

 

“Bu Ekonominin Sebebi Erdoğan’dır.”

CHP’li Gülcan Kış, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i de hedef aldı:

“Mehmet Şimşek’in görevi yalnızca vitrin süslemek. Gerçek kararları Erdoğan veriyor, Şimşek ise bu yıkımın uygulayıcısı oluyor. Faiz artışları, sıkı para söylemleri, ‘rasyonel zemin’ masalları… Bunların hiçbiri döviz talebini durdurmadı, dolarizasyonu engellemedi. Hâlâ arka kapıdan döviz satılıyor, hâlâ gerçekleri gizleyen bir anlayış hâkim. Ekonominin başında Şimşek değil; tek adam var.”

 

“İşsizlik Rakamlara Sığmaz Oldu”

Gülcan Kış, TÜİK’in açıkladığı dar tanımlı işsizlik oranının yüzde 7,9 olduğunu hatırlatarak şu değerlendirmede bulundu:

“İş bulmaktan umudunu kesenler, eksik çalışanlar yok sayılıyor. Gerçek işsizlik oranı yüzde 28,8! Her üç kişiden biri işsiz ya da umutsuz. Bu tablo, AKP’nin beceriksizliği değil, bizzat uyguladığı çöküş politikalarının sonucudur.”

 

“Vatandaş Borç Batağında, Saray Sefasında!”

CHP’li Gülcan Kış, vatandaşların artan borç yüküne, icra dosyalarındaki patlamaya ve bankaların rekor kârlarına dikkat çekerek sert eleştirilerde bulundu:

“Türkiye bugün borçla dönen, borçla ayakta kalmaya çalışan bir toplum haline getirildi. Bankalara, finans kuruluşlarına, varlık yönetim şirketlerine ve TOKİ’ye olan toplam bireysel borç 4 trilyon 557 milyar lirayı buldu. Sadece 18-25 Nisan haftasında bu borç 66 milyar lira arttı. Vatandaş, kredi kartıyla market alışverişi yapıyor, ihtiyaç kredisiyle fatura ödüyor. Halkın yaşamı borç-faiz sarmalına teslim edildi.”

Gülcan Kış, icra dairelerine gelen dosya sayısındaki artışı da hatırlattı:

“Yılın ilk dört ayında icra dairelerine tam 3 milyon 448 bin yeni dosya geldi. Toplam derdest dosya sayısı ise 23 milyon 329 bine ulaştı. Her haneye ortalama bir icra takibi düşüyor artık. Bu ülke, icra memurlarının gölgesinde yaşamaya mahkûm edilemez.”

CHP’li Gülcan Kış, borcunu ödeyemediği için icra takibine düşen yurttaşların durumuna da dikkat çekti:

“2025 yılı başından bu yana bankalarca icraya verilen bireysel kredi ve kart borçlarında 50 milyar liralık artış yaşandı. Resmî icra takibi altındaki bireysel borç toplamı şu an 161,5 milyar lira. Ancak varlık yönetim şirketlerine devredilen ve kamuoyundan gizlenen borçlar da eklenince 221 milyar liralık bir batık borç havuzundan söz ediyoruz.”

Gülcan Kış, bu tabloyu “planlı bir fakirleştirme politikası” olarak nitelendirdi:

“Saray’dakiler lüks içinde yaşarken, yurttaşlar borçla nefes almaya çalışıyor. Bankalar ilk çeyrekte 216 milyar lira net kâr açıklarken, vatandaşın ödediği faiz sadece üç ayda 266 milyar lirayı aştı. Bu yıl toplam faiz ödemesinin 1,3 trilyon liraya çıkacağı tahmin ediliyor. AKP iktidarı halkı değil, bankaları büyütüyor. Faizle, borçla, icra ile yönetilen bu düzene karşı çıkıyoruz!”

“Türkiye artık bir ‘İcra ülkesine dönüşmüş durumda. Saray’dakiler lüks içinde, vatandaş borçla ayakta durmaya çalışıyor. Bu planlı bir yoksullaştırma politikasıdır. AKP iktidarı halkı değil, bankaları büyütüyor. CHP olarak bu borç düzenine teslim olmayacağız!”

 

“TÜİK Rakamları Gerçeği Gizleyemez: Mutfakta Yangın Var!”

CHP’li Gülcan Kış, enflasyon verilerindeki çarpıtmaya da dikkat çekti.

“Bağımsız araştırma grubu ENAG’a göre Nisan ayında enflasyon aylık %4,46, yıllık ise %73,88. TÜİK’e göre ise bu oranlar aylık %3,00, yıllık %37,86. Aradaki fark tam 36 puan! Gerçek hayatla açıklanan rakamlar birbirini tutmuyor. Pazarda, mutfakta yaşanan yangın TÜİK verilerine yansımıyor. Emekli, memur, asgari ücretli, sabit gelirli herkes bu sahte rakamların altında eziliyor. İktidar rakamlarla oynayarak krizi gizlemeye çalışıyor ama gerçekler her sofrada, her market fişinde, her boş cüzdanda kendini açıkça gösteriyor. Bu ülkede artık ne enflasyon gerçek, ne de istatistik. TÜİK, sarayın propaganda bültenine dönüştürülmüş durumda,” dedi.

 

“Yoksulluk Sınırı 80 Bin, Asgari Ücret 22 Bin Lira!”

Açlık ve yoksulluk sınırına ilişkin verileri de paylaşan Gülcan Kış:

“Yoksulluk sınırı 80 bin liraya dayandı. Asgari ücret 22 bin lira! Emekli bir simit alabilmek için sıraya giriyor. Bu, Erdoğan’ın yarattığı sefalet rejimidir. Bu tablo karşısında sessiz kalanların halktan yana söyleyecek sözü kalmamıştır.”

 

“Bu Düzenin Adı: Saray Ekonomisi”

Gülcan Kış son olarak şunları söyledi:

“Erdoğan ve Şimşek ikilisi, ülkeyi rasyonel ekonomi değil; rant, baskı ve göstermelik vitrin politikalarıyla yönetiyor. 55 milyar doları yakan, milyonları borç batağına sürükleyen, halkı açlık sınırına hapseden bu düzen artık sürdürülemez. CHP olarak biz; adaletli, üretime dayalı, halktan yana bir ekonomik düzeni kurmakta kararlıyız!”

 

 


# #Gülcan Kış
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Barut,Adana'daki Yolsuzluk İddialarını Meclise Taşıdı
Barut,Adana'daki Yolsuzluk İddialarını Meclise Taşıdı
Birlik Vakfı'ndan AK Parti Adana İl Başkanlığı'na Ziyaret
Birlik Vakfı'ndan AK Parti Adana İl Başkanlığı'na Ziyaret
Barut'tan ''Enerjide Özelleştirme'' Tepkisi:
Barut'tan ''Enerjide Özelleştirme'' Tepkisi:"Sermaye Rant Sağlıyor,Halka Fahiş Zam Dayatıyorlar"
Türktekin:
Türktekin:"Kartalkaya Yangını:Soruşturmanın Ayrılması Hukuken de Vicdanen de Yanlıştır!"
ilan.gov.tr
Son Haberler
10 Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi
10 Ruhsatsız Tabanca Ele Geçirildi
800 Bin Liralık Ziynet Çaldılar!
800 Bin Liralık Ziynet Çaldılar!
Kanalizasyon Çalışmasında Göçük:1 İşçi Altında Kaldı
Kanalizasyon Çalışmasında Göçük:1 İşçi Altında Kaldı
''İyi Niyetimiz Suistimal Edilmemeli''
''İyi Niyetimiz Suistimal Edilmemeli''
Adana Borsa Lisesi Mezunları Derneğinden Muhteşem Etkinlik
Adana Borsa Lisesi Mezunları Derneğinden Muhteşem Etkinlik
TÜSİAD Başkanı Turan ve YİK Başkanı Aras Hakkında Yeni Dava
TÜSİAD Başkanı Turan ve YİK Başkanı Aras Hakkında Yeni Dava

Ana Sayfa
YURTTAN
GÜNCEL
SPOR
SİYASET
EKONOMİ
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
SANAT-MAGAZİN
DÜNYA
KÖŞE YAZARLARI
BASIN İLAN
Köşe Yazarları
Video Galeri
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Anketler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • ADANA
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • GÜNCEL
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Anketler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
sanalbasin.com üyesidir

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim