SEYHAN’DAN DİJİTAL BAĞIMLILIĞA KARŞI E-SPOR
Yayınlanma :
27.10.2021 11:35
Güncelleme :
27.10.2021 11:35


Üreten belediyecilik anlayışıyla ilkleri yaşama geçiren Seyhan Belediyesi gençlerde yaygın olarak görülen dijital bağımlılığa karşı e-spor faaliyetlerini yaşama geçirdi. 21. yüzyılın en popüler sporlarından olan ve “geleceğin spor dalı” olarak adlandırılan e-spor ile hem gençlerdeki dijital bağımlılığın rehabilitasyonu hem de gençlerin dijital alandaki becerilerinin üretime yönlendirilmesi hedefleniyor.
DİJİTAL BAĞIMLILIĞA KARŞI E-SPOR
“Gençlere yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır” anlayışıyla, gençlerin geleceğe ruhen ve bedenen sağlıklı, birikimli ve donanımlı, irfanı ve vicdanı hür bireyler olarak hazırlanabilmeleri için genç dostu hizmetleri yaşama geçiren Seyhan Belediyesi, teknolojik gelişmelere bağlı olarak gençlerde yaygın olarak görülen dijital bağımlılığa karşı “E-Spor Merkezi”ni hizmete açtı.
GELECEĞİN SPOR DALI
Yeşilyurt Çok Amaçlı Tesisleri bünyesindeki merkezde başlayan e-spor faaliyetlerine gençlerin ilgisi yoğun oldu. E-spor çalışmalarına katılan gençlerle buluşan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, geleceğin spor dalı olarak kabul edilen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak federasyonu da bulunan e-spor branşının teknolojik cihazları kullanmakta çok iyi olan ve ‘Z kuşağı’ olarak adlandırılan yeni neslin ilgi odağı olduğuna işaret etti.
GENÇLERİN TEKNOLOJİK BECERİLERİ ÜRETİME DÖNÜŞTÜRÜLECEK
Tüm dünyada geniş oyuncu ve izleyici kitlelerine ulaşan e-spor ile dijital ortamda ligler, turnuvalar ve yarışmalar düzenlendiğini aktaran Başkan Akay, e-spor faaliyetleriyle dijital aygıtların aşırı ve kontrolsüz kullanılması nedeniyle ortaya çıkan dijital bağımlılığın rehabilitasyonuna katkı sunulacağını kaydetti. Akay, “Merkezimizde uzman kontrolü ve gözetiminde çocukların oyun bağımlılığını dizginleyecek atölye çalışmaları yapılacak. Gençlerimiz bu atölyeyi hem çok sevecek hem de ‘oyun bağımlılığı’ ve ‘e-spor’ arasındaki farkı çok net anlayacaklar” diye konuştu.
TEKNOLOJİYİ TÜKETEN DEĞİL GELECEĞİ ÜRETEN BİR NESİL İÇİN
Başkan Akay, “Teknolojiyi tüketen değil geleceği üreten bir nesil için; elektronik ortamla tanışmış olan çocuklarımızın daha üretime dönük, daha düzenli bir şekilde bir çalışma yapmalarını sağlamak üzere bu etkinlikleri düzenlemiş bulunuyoruz. Burada gençlerimiz becerilerini oyun alanından çıkartıp daha kullanılabilir, daha üretim alanına dönüştürecekler” dedi.
PSİKOLOJİK VE FELSEFİ ÇALIŞMALARLA DESTEKLENECEK
Gençlerin becerilerinin oyun üretme konusunda da geliştirilmeye çalışılacağını dile getiren Başkan Akay, “Burada mümkün olduğu kadar el ve göz becerilerini, bunların kullanılış şekillerini büyük ölçüde öğrenecekler. Çalışmaları sadece bilgisayar ortamında olmayacak. Gençlerimiz aynı zamanda psikolojik ve felsefi çalışmaların yanı sıra diyetisyenlerle obeziteye karşı çalışmalara da katılacaklar” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: