3 CAN ALDI SERBEST KALDI

16 Haziran 2021 - 12:11
Trafik kazasında babasını, annesini, kardeşini kaybeden ablası da komada olan Ersin Mehmet Menteş, serbest bırakılan sürücünün tutuklanmasını istedi
 
Kazada ağır yaralanan Esra hemşire ise ölümle savaşıyor
 
SÜRÜCÜYE YURTDIŞI YASAĞI
Feke- Saimbeyli yolu Yeşilvadi mevkiinde 21 Nisan’da İbrahim Türk'ün kullandığı 34 BTE 687 plakalı kamyonet, Saimbeyli Orman İşletmesi’nde memur olarak çalışan Yaşar Menteş yönetimindeki 01 Y 6906 plakalı cip ile çarpıştı. Kazada sürücü Yaşar Menteş, eşi Dursun Gülay (58) pilotluk için hazırlanan oğlu Ali Emre hayatını kaybetti. Hemşire kızları Esra ile torunları Ayşe Yılmaz ise yaralandı. Yaralanan kamyonet sürücüsü İbrahim Türk ise tedavinin ardından taburcu edildi, ifadesinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece yurt dışı çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Trafik kazasında ağır yaralanan komadaki Esra hemşire ölümle savaşırken, kardeşleri Ersin Mehmet Menteş ve Eren Menteş, hastane bahçesinde basın açıklaması yaparak,  sürücü İbrahim Türk’ün serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Ellerinde ‘Adalet İstiyorum’ yazılı pankart ve kazada ölen yakınlarının fotoğraflarını tutan Menteş kardeşler, “3 canımızı alan, bir canımızı da ağır yaralayan, tutulan tutanakta da kural ihlali yaptığı belirtilen bir sürücü nasıl serbest bırakılabilir?” diye sordu. Menteş kardeşler, sürücü Türk’ün tutuklanması için savcılığa dilekçe verdiklerini de belirterek, “Bu trafik magandasının serbest kalması acımızı katladı. Dosyanın tekrar incelenip ailemizi yok eden bu sürücü hakkında tutuklama kararı verilmesini istiyoruz” dedi. Kamyonet sürücüsü Türk ise ifadesinde, kazanın nasıl olduğuna anlam veremediğini, bir anda çarpıştıklarını belirterek suçlamaları kabul etmedi.