Adana'da Dolandırıcılık operasyonu!

16 Aralık 2021 - 11:56
Adana ili Sarıçam İlçesi Boztepe Mahallesinde ikamet eden M.D. isimli şahıs Sarıçam İlçe Jandarma Komutanlığına müracaat ederek 24 Kasım 2021 tarihinde cep telefonundan arayan ve kendisini Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru olarak tanıtan şahsın “Kredi Kartından İşlem Yapıldığını” şahısları yakalayacaklarını ne kadar parası varsa verecekleri İBAN numarasına yatırmasını söylediğini bunun üzerine M.D. isimli şahsın bankaya giderek verilen hesaba 26.600 TL yatırdığını, ayrıca değişik tarihlerde banka hesaplarından toplamda;189.300,00 TL para çekilerek dolandırıldığını beyan ederek şikâyetçi olması üzerine Adana İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince geniş çaplı araştırmaya başlanılmıştır.

Adana İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince olay detaylı olarak incelemeye alınmış,  mağdur M.D. isimli şahsın gönderdiği para takip edildiğinde, parayı çeken şahıs ile para gönderilen şahsın uyuşmadığı belirlenmiş, bölgede bulunan güvenlik kamera görüntüleri incelendiğinde şahsın 34 XXX 000 plakalı araca binerek bölgeden uzaklaştığı, şüpheli aracın İ.K. isimli şahsa ait olduğu, şahıs ve ailesi hakkında yapılan incelemede parayı çeken şahsın kardeşi T.K. olduğu tespit edilmiştir.T.K. isimli şahıs ve kendisine yandaşlık yapan B.G. isimli şahıs ile birlikte 34 AAA 111 plakalı araçla Şanlıurfa, Diyarbakır, Bitlis illerine gittikleri tespit edilmiş, yapılan takip ile dönüşlerinde Hatay-Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanmış, araçta ve şahısların üzerlerinde yapılan aramada (32) adet Farklı Bankalara Ait Kredi Kartları, (6) adet Cep Telefonu, (10) adet Sim Kart, (3) adet Sahte Polis Kartı ve 30.625,50 TL nakit para ele geçirilmiştir.

 T.K. isimli şahsın cep telefonu kayıtları incelendiğinde; farklı günlerde farklı miktarlarda hesabına para giriş çıkışlarının olduğu, bu para giriş çıkış sirkülasyonlarının O.D. (11 adet suç kaydı mevcut), A.E. (6 adet suç kaydı mevcut), İ.Y. (12 adet suç kaydı mevcut), A.E. (1 adet suç kaydı mevcut) isimli şahıslar ile olduğu tespit edilmiştir.

T.K. isimli şahsın cep telefonu kayıtlarında tespit edilen diğer şüpheli şahsın B.G. olduğu belirlenmiş şahıs Adana ili Seyhan İlçesi Küçükdikili Mahallesinde bulunan ikametinde yakalanmış, ikametinde yapılan aramada ise (4) adet Cep Telefonu, (1) adet Tablet Bilgisayar, (17) farklı banka ve şahıslara ait banka kartı ele geçirilmiştir.Olaya karıştıkları belirlenen diğer şahıslar A.H.Ç ve H.K. yakalanmış olup, şahısların alınan beyanlarında S.M. ve B.A.K isimli şahısların da dolandırıcılık olayına yardım ettiklerini beyan etmeleri üzerine şahıslar Hatay ili İskenderun ilçesindeki ikametlerinde yapılan operasyonla yakalanmışlardır.Meydana gelen dolandırıcılık olayı ile ilgili (6) şüpheli şahıs yakalanmış olup, şahıslar adli makamların talimatı ile şahıslar gözaltına alınarak haklarında adli işlem başlatılmış, (4) şüpheli şahsın yakalanması için çalışmalara devam edilmektedir.