Reklam
Reklam
Bugün

AKAY: ALLAH KİMSEYİ YURDUNDAN UZAK TUTMASIN

25 Haziran 2021 - 15:06

BAŞKAN AKAY’DAN ANLAMLI MESAJ: HİÇBİRİMİZİN BİRBİRİMİZDEN FARKI YOK
SEYHAN’DA “MÜLTECİLER GÜNÜ” DAYANIŞMASI
MÜLTECİLER VE SIĞINMACILAR SEYHAN’DA BÜTÜNLEŞTİ
YURDUNDAN AYRI KALANLARA SEYHAN’DA “YUVA” SICAKLIĞI
 
Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, sığınmacı ve göçle gelen kadınların entegrasyonuna yönelik çalışmaların gerçekleştirilip, kadınlara mesleki eğitimlerin verildiği Kadın Dayanışma Merkezi’ne devam eden kadınlarla “Dünya Mülteciler Günü” etkinliğinde bir araya geldi.
MÜLTECİLERDEN YOĞUN KATILIM
Etkinlik, Seyhan Belediyesi, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği(SGDD_ASAM) ve GIZ ortaklığı ile faaliyetine devam eden Kadın Dayanışma Merkezi’nin bulunduğu Emek Kapalı Semt Pazarı’nda gerçekleştirildi.
MİLYONLARCA MÜLTECİNİN YAŞADIĞI ZORLUKLARA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN…
Savaştan, zulümden ve şiddetten kaçıp ülkelerini terk etmek zorunda kalan milyonlarca insanın yaşadığı zorluklara dikkat çekmek, mültecilerin gücünü, cesaretini ve azmini onurlandırmak için düzenlenen etkinlikte, “Hepimiz yüce Tanrının yarattığı insanlarız. Hiçbirimizin birbirimizden bir farkı yok” diyen Başkan Akay, mültecilerin çeşitli nedenlerle yurtlarından uzak yerlerde yaşamak zorunda kaldığına işaret etti.
“ALLAH KİMSEYİ YURDUNDAN UZAK TUTMASIN”
Akay, “Allah kimseyi yurdundan uzak tutmasın. Ancak yurdumuzdan uzaklaşmışsak da dünyanın her yerinde bizi kucaklayacak insanlar var. Umuyorum ki, önümüzdeki günlerde biraz daha birbirimize yakın olup, birbirimize daha fazla destek verip, acılarımızı sıkıntılarımızı birlikte paylaşarak gideririz. Bunları ortak işlerle ve çabalarla sürdürme noktasındayız. Dünyanın çeşitli yerlerinden bize destek olan kuruluşlar da var. Bunların da katkısıyla, ama en fazla da birbirimize destek olarak, birbirimize inanarak ve birbirimize güvenerek yürürsek sıkıntılarımızı biraz daha kolay gidermiş oluruz” diyerek dayanışma mesajı verdi.
ATÖLYE ÇALIŞMALARI
Mülteci çocuklarla birlikte kuş şeklindeki dilek kağıdına dileğini yazıp, dünya haritası üzerine dileğini yapıştıran Akay, kadınların aldıkları mesleki eğitimlerde elde ettiği deneyimleri sergiledikleri atölye çalışmalarına da katıldı. Akay, çocukların ve gençlerin anı fotoğrafı çektirme taleplerini de geri çevirmedi.
Programda çocuk korosu ve dans etkinlikleri, takı, keçe, göçmen kuşlar hikaye atölyesi, çocuk hakları köşesi, koruma-danışmanlık masaları, seramik, resim, tekstil, sabun, kolonya, çocuk yüz boyama atölyeleri ve Gezici Bilgi Evi ile etkinlikler gerçekleştirildi.