Bugün

AKP İKTİDARINDA ŞEKER KARABORSA

17 Kasım 2021 - 11:35
CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Şeker fiyatlarına gelen yüzde 25’lik zam ile ilgili konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Orhan Sümer, “Zamlar nedeniyle kimsenin ağzının tadı kalmadı” Dedi.

Sümer,Türkiye Şeker Fabrikaları, şekere yüzde 25 zam yapıldığını açıkladı. Kristal şekerin kilosunu KDV hariç 3 lira 93 kuruştan 4 lira 91 kuruşa çıkardı. KDV dahil fiyat 5 lira 30 kuruş oldu.
Şeker fabrikaları özelleştirilirken Cumhuriyet Halk Partisi olarak karşı çıkmıştık. Maalesef rant dağıtmak amacıyla bu fabrikalar tümüyle özelleştirildi. Günlerdir, bakkalların, orta düzey marketlerin şeker bulamadığı konuşuluyordu.

Şekere zam geleceği endişesi yüzünden vatandaş ucuz şeker kuyrukları oluşturmuştu. Stokçuların olduğu, zammın önceden bazı kesimlere bildirildiği iddia edilmişti. 21 Yüzyılın AKP Türkiye’sinde artık şeker karaborsaya düştü.” Dedi.

KOMBİYİ KISIN - PORSİYONLARI KÜÇÜLTÜNDEN SONRA ÇAYI ŞEKERSİZ İÇİN DÖNEMİ
Orhan Sümer, “AKP İktidarının iş bilmez Saray Yöneticileri daha önce “Az Yiyin” “Kombiyi Kısın”, “Porsiyonları Küçültün” gibi tasarruf tedbirleri açıklamışlardı. Şimdi sıra çayda. Yine bir iktidar yetkilisi çıkıp “Çayı Şekersiz İçin” diyebilir. İktidarın sorumluluk anlayışı olmadığı için her konuda topu vatandaşa atıyor. Türkiye bu kadar basiretsiz yönetimi hak etmiyor.” Dedi.
 
VATANDAŞIN SOFRASINDAKİ ÇAY ŞEKER LÜKS HALE GELDİ
Orhan Sümer, “Temel gıda fiyatlarında bu yıl Ocak ayında başlayan zam fırtınası ne yazık ki devam ediyor. Gıda fiyatları Ekim ayında çok daha fazla artış gösterdi. Asgari ücretle yaşamak zorunda olan vatandaşlarımız için durumun vahameti her geçen gün artıyor. Dar ve sabit gelirlilerin satın alma gücü zamlar karşısında aydan aya eriyor. AKP İktidarının yanlış ekonomi politikaları sonrasında şekere gelen zamla, çay ve şeker dar gelirli vatandaş için lüks haline geldi.” Dedi