Mecliste Adana sesleri

08 Ocak 2022 - 10:27

ANKARA(GÜNAYDIN) 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümü nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Adana’nın kurtuluş gününü özetledi. Dr. Şevkin, “Yaşasın 5 Ocak. Allahına kurban Adana” dedi.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur" sözünün Adana’nın Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda ne denli önemli bir kent olduğunu kanıtladığını kaydeden Dr. Şevkin, “Atatürk, bu sözüyle, küllerinden doğan bir ulusun kurtuluşa ve yeni bir kuruluşa giden yolu net bir şekilde özetlemiştir” dedi.

Bu onurla Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını gururla kutladıklarını kaydeden Dr. Şevkin, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarıyla, Adanalı yiğitler, kurtuluş yıllarında destansı bir mücadele vermiştir. Tarihin altın sayfalarına şerefle yazılan bu kahramanlık destanını, tam bağımsız bir ülke için aziz milletimizin her şeyini feda ederek görkemli bir direniş gösterdiğini asla unutmamalıyız. Bu şanlı mücadele yolumuzu aydınlatırken gelecek güzel günlere de vesile olacağını biliyoruz” diye konuştu.

“5 OCAK 1922 ÖNEMLİ BİR MİLATTIR”
5 Ocak destanının Adanalılar için onur ve gurur olduğuna işaret eden Dr. Şevkin, şunları söyledi:
“Emperyalist işgale boyun eğmeyen, çaresizlik bilmeyen kahramanlarımızdan aldığımız güçle yarınlarımızın çok daha güzel olacağını bilmeliyiz. Bu yönüyle 5 Ocak 1922 önemli bir milattır. Bu şanlı mücadelenin 100. yılında aynı duygu ve kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz. Kurtuluş ve kuruluş mücadelemizin önderi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere yiğit silah arkadaşlarını, canıyla aziz vatan için şehit düşen kahramanlarımızı, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Güzel Adana'nın düşman işgalinden kurtuluş gününü coşkuyla kutluyoruz.”
CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin, konuşmasının son bölümünde, “Yaşasın 5 Ocak. Allahına kurban Adana” diye konuştu.