Reklam
Reklam

Mesleğin başında meslektaşlarımızda genel bir UMUTSUZLUK HAVASI HAKİM'

30 Ağustos 2021 - 08:53
Adana Barosu’nda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan Seda Koç, Elif Kaya, Yiğit Tekin, Hilal Sivri ve Güner Gözübüyük törenle, Avukat ruhsatnamelerini Baro Başkanı Av.Semih Gökayaz’ın elinden alarak mesleğe başlamanın mutluluğunu yaşadı. Baro Başkanı Gökayaz, “Mesleğin başında meslektaşlarımızda genel bir umutsuzluk havası hakim” dedi.
 
Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonunda gerçekleşen törene Adana 3. İdare Mahkemesi Başkanı Sedat Koç, Adana 3. İdare Mahkeme üyesi Rabia Hayvalı, Türkiye Barolar Birliği delegesi Av.Sinem Tanrısınatapan, önceki dönem Baro Başkan Yardımcısı Av.Sabahattin Gümüş, yönetim kurulu üyeleri, avukatlar ve aileler katıldı.
 
Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz törende yaptığı konuşmasında, meslek yemini edip, ruhsatlarını aldıktan sonra cübbe giyerek avukatlık mesleğine ilk adımı atan genç meslektaşlarını kutladıktan sonra şunları söyledi:
 
“Ankara’da pandemi gerekçesiyle uzun süredir yapılamayan “43. Baro Başkanları Toplantısı” yapıldı. Avukatlık mesleğinin artan sorunları karşısında baroların ve barolar birliğinin çoklu baro yasası tartışmaları karşısında yaşadığı tahribatın biran önce giderilmesi, meslek sorunlarının çözümüne odaklanılması konusunda görüş birliği ortaya çıktı.
Baro yönetimi olarak göreve başladıktan sonra meslektaşlarımızın büro edinme zorluğunu ortadan kaldırmak için uyum bürosunun yerini kiraladık ve şu anda tefrişini yapıyoruz. Mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımdan isteğim; baromuzun web sitesinde paylaştığımız Adana Barosu Uyum Bürosu Yönergesini lütfen inceleyin. Meslektaşlarımın başvurularını bekliyoruz.
 
Meslektaşlarımızın adliye koridorlarında veya başka kurumlarda kaybettikleri zamanı azaltmak için önümüzdeki hafta bir çalışma başlatacağız. Harç iadeleri konusunda Çukurova Vergi Dairesi’nden randevu aldık, gidip, görüşeceğiz. Meslektaşlarımızın, esnaflarımızın kullandığı kredi faiz oranı üzerinden kredi kullanabilmeleri için yollar arıyoruz.
 
Bunlar hep meslektaşlarımın gerek pandemi sürecinde gerekse meslek hayatı boyunca karşılaştıkları sorunlar. Biz elimizden geldiğince ve sizlerden aldığımız yetkiyle bu sorunların üstesinden geleceğiz.
Avukatlık mesleğinin şartları her ne kadar zorlaşsa da, onurlu ve saygın bir meslek olma özelliğini muhafaza edecektir. Avukatlığa, adalete, hukuka hizmet ettiğiniz sürece emeklerinizin karşılığını alırsınız.
Mesleğin başında meslektaşlarımızda genel bir umutsuzluk havası hakim. Ama hiç umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. Anahtar sizin elinizde; başka kimsede değil. Bu umutsuzluğu daha çok çalışarak aşabiliriz. Ailelerin de gözü arkada kalmasın. Meslektaşlarımızın yanında Adana Barosu var.”