Şevkin'den "vergi ve zam yükünü azaltın" çağrısı!

25 Ocak 2022 - 10:37
ANKARA(GÜNAYDIN)– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 2022 yılını vatandaş adına yeni bir ekonomik buhranla baş başa bırakan iktidar partisine tepki gösterdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuşan Dr. Şevkin, vatandaş yeni yılın ilk sabahına yüzde 36,2'lik vergi, ceza, harç zammıyla, yüzde 25'lik motorlu taşıt vergisi ve yüzde 18,1'lik emlak vergisi zammıyla uyandığına dikkat çekti ve iktidara seslenerek, “Siz yönetemiyorsunuz, bırakın yönetenler gelsin” dedi.
“BIRAKIN!”
2021'in son saatlerinde elektrik, doğal gaz ve akaryakıta zam yağdığına dikkat çeken, pasaport, ehliyet ve tapu harçlarının olağanüstü arttırıldığını vurgulayan CHP’li Dr. Şevkin, “Benzin, mazot neredeyse her gün zamlandı, çiftçi de bu zamlardan nasibini aldı. 2020 Ocak ayında bin 850 lira olan DAP gübresi bugün 11 bin 500 liraya fırlamış durumda. Vatandaşların artık bu fahiş artışlara dayanacak gücü kalmadı. Bu vergi ve zam yükünü azaltmayı düşünüyor musunuz? Siz yönetemiyorsunuz; bırakın, yönetenler gelsin” diye konuştu.