"Taşımalı eğitim servisçisi zararına taşıma yapıyor"

22 Ocak 2022 - 09:35
ANKARA(GÜNAYDIN)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, akaryakıt fiyatlarındaki artışın toplumun tüm kesimlerini derin bir ekonomik krize sürüklediğini vurguladı.

İktidarın ekonomiyi yönetememesinden kaynaklı yaşanan ekonomik buhranın faturasını yine çiftçi, esnaf, emekli ve asgari ücretli halkın ödediğini dile getiren Dr. Şevkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada, “Dolar ve Euro kurundaki artışa bağlı olarak akaryakıt fiyatlarının da arttığı bir gerçek. Ancak döviz kuru artmasa da akaryakıt fiyatları sürekli artıyor. Akaryakıt fiyatlarındaki artış toplumun tüm kesimlerini olumsuz etkiliyor” diye konuştu.

MAZOT FİYATI ARTTI, TAŞIMA ÜCRETİ DÜŞTÜ!
Taşımalı eğitim sistemi nedeniyle özellikle köylerde çalışan servisçi esnafının geçen yıl mazotun litresini 6 liradan alırken, akaryakıt zamlarının ardından şimdi mazotu 14 liraya aldığına dikkat çeken Dr. Şevkin, şunları söyledi:
“Bu artışa karşın servisçi esnafının taşıma fiyat tarifesi değişmediği ve sözleşmeleri yenilenmediği için geçen yılki ücretlerle taşıma yapmak zorunda bırakıldılar.  Servisçi esnafının maliyetleri katlanarak artmasına karşın, bu yılki taşıma ücret tarifesi bir önceki yıla göre katsayı düzenlemesi ile düşürüldü. Bu uygulama taşımacı esnafının bitirilmesi demektir. Akaryakıt fiyatlarındaki fahiş artış, elektriğe ve doğalgaza yapılan zamlar esnafı da halkımızı da canından bezdiriyor. Bu çileye derhal son verilmelidir.”