Uğur Kaya müzik dünyasında SES GETİRECEK

14 Ocak 2022 - 13:18
 Haydar ŞENGÜL
ADANA(GÜNAYDIN)


Türkiye’nin ses ve sinema sanatçısı merkezi Adana’dan yeni bir ses sanatçısı daha doğdu. Şiire meraklı olan Uğur Kaya, kendi bestelerinden oluşturduğu 3 single müzik piyasasında isminden sık sık bahsettirmeye başladı.

Müzik piyasasında kendi bestelediği şarkılarla ses getirmeye devam eden ve müzik otoriterlerinin ‘ileride çok iyi yerlere gelecek’ dediği Uğur Kaya ile sohbet ettik. Kaya’nın müziğe merakı çocuk yaşta başlıyor. Adana’nın Yüreğir İlçesi Kiremithane Mahallesi’nde oturan Kaya, yıllarca kendi kendine şarkılar söyledi. Sesini duyanlar Kaya’yı çok beğendi. Büyüklerinin ısrarı üzerine sık sık şarkı söylemeye devam etti.

ŞİİRLERİNİ ŞARKI HALİNE GETİRİYOR
Amatörce söylediği şarkıların büyük bir bölümünü de kendisi besteledi. Şu sanda 39 yaşında olan Uğur Kaya,şimdiye kadar 749 tane şiir yazdı. Yazdığı bu şiirleri besteleyerek şarkı haline getirdi. Maddi imkansızlıklar içerisinde olduğu için uzun süre çok istediği müzik piyasasına giremedi.

‘VURGUN YEDİM’ TIKLANMA REKORU KIRIYOR
Müziğe olan ilgisi yaşı geçtikçe artan Uğur Kaya, düğünlerde şarkı söylemeye başladı. Düğünlerde Kaya’yı dinleyenler sesinin güzelliğini daha çok fark etti. Günden güne kendisini geliştirdi. Yakınlarının ve çevresinin ‘neden single yapmıyorsun’ şeklindeki baskısı ile ilk singlenı yaptı. İlk singlenı kendi bestelerinden seçti. ‘Vurgun Yedim’ adlı singlenin videosunu YouTube ve diğer sosyal medya hesaplarından paylaştı. 10 binlerce tıklanma alan parça büyük beğeni topladı.

‘HAYALİM ÜNLÜ OLMAK’
Okuduğu eserleri ile Adana halkının gönlünde taht kuran ses sanatçısı ve ayrıca yüzlerce şiirleri olan sanatçı Uğur Kaya, “Hayalim ünlü sanatçıların arasında yer almaktır. Kendi eserlerimle okuduğum şarkılar gün gelecek Türkiye’nin en çok zevkle dinlenecek şarkıları olacaktır” dedi. Seslendirdiği şarkılarla Adana halkının gönlünde taht kurmayı başaran sanatçı Uğur Kaya, ünlü ses sanatçıları arasında yerini alacağı günler için sürekli yeni eserler hazırlıyor. Doğu yöresine ait şarkılar ile birlikte her türlü şarkıları okuyabilecek kabiliyete sahip Uğur Kaya, tek amacının elinden tutulması. Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘ELİMDEN TUTSUNLAR’
“Adana halkından Adanalı ses sanatçılarına destek olmaları ve sahip çıkmalarını istiyorum. İnsanlara daha iyi şeyler üretmek istiyorum. Tabi ki bunun için maddi güç lazım. Belediyelerimizden bu konuda bana sponsor olarak destek vermelerini istiyorum. Sanatla insanlar çok güzel şeyler yakalayabilir. Özellikle Adana’mızda ve bölge illerimizde yapılan festivallerde Adanalı sanatçılara da yer verilmesini arzu ediyorum.”