İnsan olmanın gereği yemek kültürü çok önemlidir. Her insan yemeği, güzel lezzetleri tatmayı sever.
Atalarımız bile "Can boğazdan gelir"" sözü bile bize bunu anlatmakta.
Adana denince akla ilk kebap gelir. Tabi sadece kebap değil birbirinden lezzetli tatlarımız da vardır. Ancak ilk akla gelen ve bilinen yemeğimiz kebaptır.
***
''Adanalı olmak bir ayrıcalıktır'' demiştim. Evet aynen öyle.
Bu yıl 8. düzenlenen Uluslarası Adana Lezzet Festivali, yine bize yakışır şekilde bitti.
Her şeyden önce Adanalının sıcak kanlılığını ve misafir perverliğini göstererek, hem damaklara hem de gönüllere hitap etti.
Festivale ilgi ise oldukça yoğundu. Şehir dışının yanı sıra yurt dışından da lezzetseverler festivale geldi.
***
Festivalde, Adana lezzetlerinin yanı sıra birbirinden yemek yarışmaları,söyleşiler, şef sunumları gibi özel etkinliklerle gelenlere hem lezzet şöleni hem de şenlik havası yaşatıldı.
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, festival hakkında yaptığı değerlendirmede festivalin Adana ekonomosine katkısının 3.7 milyar TL olduğunu açıkladı.
Vali Köşger,'' Festival boyunca Adana'mızda otellerdeki 13 bin yatak kapasitesinin tamamı doldu. Festivalimizin Tarsus ve Mersin gibi çevre ile ve ilçelerdeki otellerin doluluk oranına da etkisi çok yüksek. Sadece bu verilere bakarak bile festivalin ne kadar ilgi gördüğünü anlamak mümkün. Festivali 800 binin üzerinde kişi ziyaret etti.'' dedi.
***
Adana artık ''Güneşe ateş ediyorlar'' tasviriyle değil, festivallerle anılan bir kent haline geldi.
Adana'mızı böyle güzel etkinliklerle tanıtmak ise bizleri oldukça memnun etmekte.
Umarız böyle festivaller devam eder ve şehrimiz haber kanallarındaki saçma sapan olaylarla dimağlardan silinerek, böyle etkinliklerle akıllara kazınır.