ADANA (GÜNAYDIN) - Adana Tarım İl Müdürü Ahmet Söğüt, Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Ayçiçeği ekim alanında incelemelerde bulundu.
Adana’daki ayçiçeği ekim alanlarının her geçen gün artığını ve Ceyhan ilçesinde ayçiçeği üretiminde 1. sırada yer aldığını ifade eden Söğüt, “Asırlardır bölgede birçok medeniyetin gıda ihtiyacını karşılayan verimli Çukurova toprakları, tarımda oldukça geniş bir üretim çeşitliliğine sahiptir. Yağlı tohumlar içerisinde en geniş ekim alanına sahip Ayçiçeği ise ülkemizde önemli bir yağ bitkisi olup, yağ tüketimimizde 1. sırayı almaktadır” dedi.
Söğüt, konuşmasına şöyle devam etti; “İlimizde 2014 TUİK verilerine göre 349 bin 345 da alanda 89 bin 565 ton yağlık ayçiçeği üretimi gerçekleşmiştir. Bu da Türkiye yağlık ayçiçeği ekilişinin yüzde 6’sını oluşturmaktadır. Ayçiçeği tarımı için uygun hava şartlarına sahip olan ilimizde ortalama verimimiz ise 250 ile 300 kg/da arasındadır. 2015 yılı ekiliş alanlarımız tahmini olarak527 bin 778 da olup, verim ise 300 kg/da civarında beklenmektedir. “
Ceyhan ilçesinin 150 bin da ile ayçiçeği üretiminde birinci sırada yer aldığını söyleyen Söğüt, “Bunu 100 bin da ile Sarıçam,73 bin 200 da ile Karaisalı, 66 bin da ile İmamoğlu, 61 bin da ile de Yumurtalık İlçelerimiz takip etmektedir” şeklinde konuştu
Yorumlar
Kalan Karakter: