NEŞET KARADAĞ-ÖZEL
ADANA(GÜNAYDIN)-Adana’da aldığı bir biranın parasını ödemeyip kendisini yaralayan müşterisi 23 yaşındaki Rebbani Durak’ı öldürdüğü iddia edilen büfe sahibi 22 yaşındaki Şahin Coşkun 11 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi.
Selahattin Eyyubi Mahallesi'nde oturan Rebbani Durak, iddiaya göre 21 Mayıs 2015’te Şahin Coşkun'un işlettiği tekel büfesine giderek buzdolabından bir bira alıp içmeye başladı. Büfeci Coşkun, Durak'ı görünce, “Geçen içtiklerinin parasını vermedin” diyerek bira içmesini engellemek istedi.
KAVGADA ÖLDÜRDÜ
Çıkan kavgada Durak, Coşkun'a küfür ederek bıçakla yaraladı. Yaralanan Coşkun da Durak'ı bacağından bıçakladı. Durak, ölürken büfeci Şahin ise tutuklandı.
‘BIÇAĞI GELİŞİ GÜZEL SALLADIM’
Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan büfeci Coşkun, karar duruşmasına çıktı. Rebbani Durak'ın daha önce de dükkanına gelerek alkol aldığını ve bu parayı ödemeden kaçtığını belirten Coşkun, “Birkaç gün sonra Rebbani yeniden geldi. Dolaptan bira alarak içmeye başladı. Borcunu ödemesini, veresiye içki vermediğimi söyleyip dolabın kapağını kapattım. Rebbani de elime vurarak 'Çek lan elini' dedi. Küfür edince tartışmaya başladık. Cebinden bıçağı çıkararak bacağıma sapladı. Ben de yaralanmanın etkisiyle cebimden çıkardığım bıçağı gelişi güzel salladım. İsabet edip etmediğini dahi hatırlamıyorum. Rebbani bıçağı cebine koydu kaçmaya başladı. İlerde de yere yığıldı." Diyerek kendini savundu.
MÜEBBET 11 YIL 8 AYA İNDİ
Mahkeme heyeti, büfeci Coşkun’u önce müebbet hapse mahkum etti. Cinayeti haksız tahrik altında işlediği ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasını daha sonra 11 yıl 8 aya indirdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: