Haydar ŞENGÜL
ADANA (GÜNAYDIN) - Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur ile Adana Kebapçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Şefik Arslan, kentte son zamanlarda çeşitli yerlerde sıkça at ve eşek kemikleri bulunması üzerine açıklama yaptı. Her iki oda başkanı da, kesilen kaçak at ve eşek etlerinin Adana'da tüketilmediğini öne sürdü.
Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur ile Adana Kebapçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Şefik Arslan, bir kebapçıda basın toplantısı düzenleyerek kaçak at ve eşek kesimlerine ilişkin bilgi verdi. Yağmur, kaçak at ve eşek etlerinin geçmiş dönemde mecliste, askeri birliklerde, yurtlarda tüketildiğinin ortaya çıktığını hatırlatarak, “Kasaplarda böyle bir şey olsa bile biz yakalarız, aynı anda teşhir ederiz ve dükkanını açtırmayız. Bu etler hazır kıymada, hazır ucuz sucuklarda kullanılıyor. Tek isteğim var. Valimizden görev ve yetkilerimizi biraz daha açmasını istiyoruz. Denetlemeye bir yere kadar yetkimiz var” ifadelerini kullandı.
Başkan Arslan da, tek tırnaklı etlerin Adana'da tüketilmediğini belirterek şunları söyledi:
“Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla kebapçılara, lokantaya gidebilirler. Bu olaylar kebapla anılan Adanamızın prestijine gölge düşürüyor. Emin olun bu etler bizim esnafımız tarafından tüketilmemektedir. Tenezzül de etmezler. Dana eti bile girmez kebapçılara. Tek tırnaklı hayvan kesenlerin 25 yıldır adresleri değişmedi. Aynı şahıslar. Ama haberler yapılınca gidip yakalıyor görevliler. Neden daha önce müdahalede bulunmadılar? Görev ve denetim yetkisi olan kurumların görevlerini yapmadıklarına inanıyorum.”
Yorumlar
Kalan Karakter: