ADANA(GÜNAYDIN)-Antalya’da hükümlü bulunduğu açık cezaevinden izin alıp Adana’ya giderek barıştırmak için bir araya getirdiği kız kardeşi 25 yaşındaki Özgecan Arslan ile eniştesi 27 yaşındaki Bekir Arslan'ı tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen 34 yaşındaki Doğukan Hüküm hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Seyhan İlçesi Yeşiloba Mahallesi 46143 Sokak'ta 26 Nisan’da kız kardeşi Özgecan Arslan ile eniştesi Bekir Arslan’ı 1.5 yaşındaki kızlarının gözleri önünde öldürdükten sonra elinde tabanca ile kaçarken yakalanıp tutuklanan Doğukan Hüküm hakkındaki soruşturma tamamlandı.
2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ
Cumhuriyet Savcısı, Hüküm hakkında ‘Töre saikiyle tasarlayarak kız kardeşini ve eniştesini öldürmek ve ruhsatsız silah taşımak’ suçlarından Adana 3.Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Savcı, sanık Hüküm’ün 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.
DAHA ÖNCE BİR KİŞİYİ ÖLDÜRMÜŞTÜ
Davanın iddianamesinde, Doğukan Hüküm’ün 2003’te işlediği cinayet suçundan Antalya Cezaevi’nde hükümlü kalırken 18 Mart 2016’da açık cezaevine geçtiği 21 Mart 2016’da da denetimli serbestlik verilip tahliye olduğu belirtildi. Adana’da ablasının yanında kalan ve eşinden ayrı yaşayan kız kardeşi Özgecan’ı ziyarete gittiği ifade edilen iddianamede, Özgecan’ın ağabeyine, eşinin uyuşturucu kullandığını, eve bakmadığını, başka kadınlarla yatıp kalktığını, eve gelmediğini, geçinemedikleri için boşanmak istediği ifade edildi.
Bunun üzerine Hüküm’ün kız kardeşi ile eniştesini barıştırmaya karar verdiği bu amaçla eniştesine uçak bileti alıp 26 Nisan’da Adana’ya gelmesini sağladığı belirtilen iddianamede çifte cinayet anı şöyle anlatıldı:
ÇİFTE CİNAYET ANI
“Doğukan Hüküm eniştesi ile birlikte kız kardeşinin kaldığı ablasının evine gitti. Burada kız kardeşi ile eniştesine, ‘Aranızda ne sorun varsa konuşu, anlaşamıyorsanız boşanın’ dedi. Özgecan’ın ‘Ben uyuşturucu içen, başka kadınlarla yatıp kalkan bir adamla evliliğimi sürdüremem’ demesi üzerine Bekir Arslan, ‘Sen de bu kadınlardan biri değil miydin, dostum değil miydin, ağabeyinin korkusu ile nikah yapmadık mı?’ diye cevap verince Doğukan Hüküm, kız kardeşine, ‘Bu ne demek istiyor’ diye sordu. Özgecan, ‘Ağabey bu beni başka erkeklerle alemin içine sokarak kullandı’ dedi. Doğukan Hüküm’ün, eniştesine, ‘Kardeşim ne diyor?’ diye sorması üzerine Bekir Arslan, eşi Özgecan’a, ‘Evlenmeden önce benden çocuk aldırmadın mı?’ demesi üzerine Doğukan Hüküm yanında taşıdığı tabancası ile ateş ederek Özgecan ve Bekir Arslan’ı öldürdü.”
İddianamede, sanık Doğukan Hüküm’ün yakalandığında, “Abi kız kardeşim o… yapıyor, kendisini p…., ben bunu öğrendim ve bunun için hem onu hem kocasını öldürdüm” dediği belirtildi.
SAVCI: PLAN YAPTI
İddianamenin değerlendirme ve sonuç bölümünde ise, “..Doğukan Hüküm’ün kız kardeşinin yaşamı ile ilgili bilgileri öğrendikten sonra töre saikiyle kız kardeşi ve eniştesini öldürmek amacıyla plan yaptığı, sözde barıştırma amacıyla telefonla eniştesini Adana’ya gelmeye ikna ettiği, hatta eniştesinin Adana’ya gelmesi için uçak biletini kendisinin aldığı, eniştesi Adana’ya geldiğinde kız kardeşi ile sözde barışma amaçlı buluşturduğunda kız kardeşi ve eniştesinin birbirlerine yönelik söyledikleri sözleri bahane ederek her ikisini de tabancayla ateş ederek tasarlayarak öldürdüğü tüm soruşturma belgeleri kapsamında anlaşılmıştır”c denildi.
Katil zanlısı Doğukan Hüküm, önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: