Ankara Başkent Tiyatrosu'nda 1965'te profesyonel tiyatro hayatına adım atan Raif Hikmet Çam, 1967-1972 yıllarında Ankara Mithatpaşa Tiyatrosu'nda, daha sonra Meydan sahnesi ve Kardeş Oyuncular'da görev aldı. 1975 -1977 yıllarında Kayseri Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda sanatçı ve yönetim kurulu üyesi olarak çalıştı. 1986'dan beri Adana Devlet Tiyatrosu'nda sahneye çıkan ve onlarca oyunda görev alan Raif Hikmet Çam, 2011'de sahnelenen Aziz Nesin'in ünlü eseri 'Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz' oyununda sahneye çıkıp emekli oldu.
SAHNEDEN UĞURLANACAK
Uzun süredir başta şeker olmak üzere birçok sağlık sorunu yaşayan Raif Hikmet Çam, dün gece saatlerinde hayatını kaybetti. Ölümüyle sevenlerini ve tiyatro camiasını yasa boğan Raif Hikmet Çam için, yarın saat 10.00'da Adana Devlet Tiyatrosu Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde tören yapılacak. Son kez tiyatro sahnesine çıkartılacak Raif Hikmet Çam, Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
Usta tiyatrocu Raif Hikmet Çam yaşamını yitirdi
Usta tiyatrocu 69 yaşındaki 2 çocuk babası Raif Hikmet Çam, uzun süredir mücadele ettiği hastalığa yenilerek yaşamını kaybetti.
Yayınlanma :
08.04.2015 12:03
Güncelleme :
08.04.2015 12:03


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: