Neşet KARADAĞ
ADANA (GÜNAYDIN) - Adana'nın Kiremithane Mahallesi’nde yaşlı bir kadının bakımı için çıkan tartışmada üvey oğlunun bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili biri tutuklu 4 kişi hakkında müebbet hapse kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle açılan davaya devam edildi. Mahkeme Savcısı, esas hakkındaki mütalaasını verdi, katil zanlısının müebbet hapis cezası ile diğer sanıkların da 5 yıla kadar hapse mahkum edilmesini talep etti.
Adana 1.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ikinci celse duruşmaya tutuklu Ahmet Sarban ile müştekiler Gül, Mehmet ve Mustafa Kalo ile tarafların avukatları katıldı.
AKILLI ÇIKTI
Mahkeme başkanı, sanık Sarban’ın ruh sağlığı ile ilgili raporun geldiğini ve raporda sanığın cezai ehliyetinin tam olduğunun belirtildiğini söyledi.
SAVCI ESAS HAKKINDAKİ MÜTALAASINI VERDİ
Dava dosyasında başka araştırılacak husus olmaması üzerine mahkeme savcısı esas hakkındaki mütalaasını verdi. Savcı, mütalaasında, olay günü Hayriye Kalo’nun hastaneye götürülmesi ve bakımını üvey oğlu Ahmet Kalo’nun yapıp yapmayacağı konusunda tartışma çıktığı belirtildi. Tartışma sırasında Kalo’nun küfür edip evden ayrıldığı, kısa süre sonra tekrar geldiği ve tartışmanın yeniden başladığını mütalaasında belirten Savcı, Ahmet Kalo’nun tartışma sırasında Yunus Emre’ye tokat attığı ve tabanca çektiği, Yunus Emre’nin de tekme ile karşılık verip bıçak salladığını ancak isabet ettiremediğini kaydetti. Sanıklardan Ahmet Sarban’ın ise kavga sırasında aracına götürülen Kalo’yu bıçaklayarak öldürdüğüne dikkat çekti.
Savcı, sanık Sarban’ın ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet, oğlu Yunus Emre Sarban’ın ‘basit yaralamadan’ 1 yıl 6 ay, diğer sanıklar Ahmet Tat ve Enes Tat’ın ise ‘Suç delillerini yok etme ve gizlemeden’ 5’er yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi.
‘MÜEBBET İSTİYORUM’
Daha sonra müştekiler ile sanığa söz hakkı verildi. Eşi öldürülen Gül Kalo, eşinin küfür ettiğinin iddia edildiğini belirterek, “Eşim bugüne kadar hiç küfür etmemiştir. Eve girip çıkması 20 dakika sürmüştür. Sanığın müebbet hapis almasını istiyorum” dedi. Mehmet Kalo da, adalete güvendiğini, haksız tahrik hükümlerinin uygulanmamasını isteyerek baba oğul sanıkların müebbet hapis cezasına mahkum edilmesini talep etti.
Sanık Ahmet Sarban ise, esas hakkındaki savunmasını yapmak için süre istedi.
Mahkeme heyeti, sanık Sarban’ın tutukluluğunun devamına karar verip duruşmayı karar için ileri bir tarihe erteledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: