Haydar ŞENGÜL
Et Sektörüne Adana’da 1948 yılında Cavit Yağ ile başlayan ve sonrasında 3. Kuşak olan oğul Murat Yağ ile devam eden süreçte şimdi 4. kuşak Cavit Bora Yağ ile yoluna devam ediyor. Oğlu ile birlikte müşterilerine en iyi hizmeti vermeye çalışan baba Murat Yağ, “Bizler 3 kuşaktır her zaman kaliteye ve hijyene önem veren bir anlayışla yolumuza devam ettik. Şimdi ise 4. Kuşak oğlum Cavit Bora Yağ ile birlikte bunu sürdürüyoruz. Benden sonrada aynı anlayış ile o yoluna devam edip adımızı sürdürecektir” dedi.
Adana’da, koyun, dana ve tavuk etinin lezzetinin adresi Yağlar Et Şarküteri. 1948 yılından buyana Saydam Caddesi’nde hizmet veren Yağlar Et Şarküteri şimdi eski yerlerinin tam karşısında daha geniş yeni yerleri ile hizmet vermeye devam ediyor.
‘BABAMLA GURUR DUYUYORUM’
Ziraat Fakültesi Zoo Teknik bölümü mezunu olan Cavit Bora Yağ, dedesinden babasına miras kalan işi babasının izinden giderek devam ettireceğini söyledi. Yağ, “Dedemizden bize bir miras olarak kalan bu işi bende babamdan almış olduğum ahlak ve terbiye ile onun izinden gideceğim. Babamla hep gurur duydum. Benim yolumu aydınlatan önümü açan oldu, ondan öğrendiklerimi hayatımın her alanında kullanacağım bir rehber olmuştur” dedi. “
“Bizler Yağlar Et Şarküteri olarak Adanalılara sağlıklı ve kaliteli ürünlerin satışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Cavit Bora Yağ, et konusunda kaliteden asla taviz vermediklerini ve tamamen erkek koyun ve dananın kendi yerli besileri olduğunu söyledi. Kendi çiftliklerinde yetiştirdikleri koyun ve danaları, Sağlık Bakanlığı onaylı küpeli olarak veteriner kontrolü ile kesimini gerçekleştirdiklerini ifade eden Yağ, şunları söyledi:
“Küçük ve büyük baş hayvanlarımız doğal bir ortamda yetişip siz değerli müşterilerimizin sofralarına gelmekte. Kalite anlayışımız çok önemli. Yağlar Et Şarküteri olarak İSO’ya bağlı ne kadar kalite belgesi varsa bizler onları alarak kalitemizi tescil ediyoruz. Aynı zamanda kesim ve parçalama ile helal kesim sertifikamızda bulunmaktadır.”
‘ŞARKÜTERİ BÖLÜMÜNÜDE AÇTIK’
Yağlar Et Şarküteri’nin 4.kuşak işletmecisi Cavit Bora Yağ, Saydam Caddesi ’ndeki işyerlerinde müşterilerine kaliteli etin yanında ayrıca şarküteri hizmeti sunduklarını da belirtti. Yağ, “Doğal ürünlerimiz dolaptaki yerlerini alarak sizleri bekliyoruz. Şarküteri ürün çeşitleri yanı sıra kendi özel yapım sucuk, el yapımı salça, özel sipariş köfte, kebap. Siz istiyorsunuz bizler sizler için burda hazırlıyoruz. Bizim için en önemli unsur müşteri memnuniyetidir. Bu anlamda da asla kaliteden taviz vermiyoruz, her şeyin en iyisini en kalitelisini kullanıyoruz. Kesilen etlerimizin dinlenmesi için yaptırdığımız özel kesimhane ve soğuk hava depomuz ile etlerimiz daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bekletiliyor. Soğuk hava depoları, yüksek maliyetli bir iştir ama et ürünlerinin taze ve sağlıklı kalması için olmazsa olmazıdır, her bir alan bağımsız olarak kullanılmaktadır” dedi.
‘HİJYENE VE MASKEYE ÖNEM VERİYORUZ’
Covid 19 nedeniyle yaşanan salgından dolayı uzun zamandır almış olduğukları tedbirleri devam ettirdiklerine de dikkat çeken Yağ, “Asla işyerimize maskesiz müşteri almıyoruz. Maskesi olmayanlara da maske takdim ediyoruz, dezenfektan bulunduruyoruz. Sürekli iş yerimizi dezenfektan ile temizliyor gerekli olan ve yapılması gereken uygulamalar neler ise hepsini yerine titizlikle getirmekteyiz. Hem bizim hem de müşterilerimizin sağlığı için bu uygulamaları yapmak zorundayız” diye konuştu.
Et Sektörüne Adana’da 1948 yılında Cavit Yağ ile başlayan ve sonrasında 3. Kuşak olan oğul Murat Yağ ile devam eden süreçte şimdi 4. kuşak Cavit Bora Yağ ile yoluna devam ediyor. Oğlu ile birlikte müşterilerine en iyi hizmeti vermeye çalışan baba Murat Yağ, “Bizler 3 kuşaktır her zaman kaliteye ve hijyene önem veren bir anlayışla yolumuza devam ettik. Şimdi ise 4. Kuşak oğlum Cavit Bora Yağ ile birlikte bunu sürdürüyoruz. Benden sonrada aynı anlayış ile o yoluna devam edip adımızı sürdürecektir” dedi.
Adana’da, koyun, dana ve tavuk etinin lezzetinin adresi Yağlar Et Şarküteri. 1948 yılından buyana Saydam Caddesi’nde hizmet veren Yağlar Et Şarküteri şimdi eski yerlerinin tam karşısında daha geniş yeni yerleri ile hizmet vermeye devam ediyor.
‘BABAMLA GURUR DUYUYORUM’
Ziraat Fakültesi Zoo Teknik bölümü mezunu olan Cavit Bora Yağ, dedesinden babasına miras kalan işi babasının izinden giderek devam ettireceğini söyledi. Yağ, “Dedemizden bize bir miras olarak kalan bu işi bende babamdan almış olduğum ahlak ve terbiye ile onun izinden gideceğim. Babamla hep gurur duydum. Benim yolumu aydınlatan önümü açan oldu, ondan öğrendiklerimi hayatımın her alanında kullanacağım bir rehber olmuştur” dedi. “
“Bizler Yağlar Et Şarküteri olarak Adanalılara sağlıklı ve kaliteli ürünlerin satışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Cavit Bora Yağ, et konusunda kaliteden asla taviz vermediklerini ve tamamen erkek koyun ve dananın kendi yerli besileri olduğunu söyledi. Kendi çiftliklerinde yetiştirdikleri koyun ve danaları, Sağlık Bakanlığı onaylı küpeli olarak veteriner kontrolü ile kesimini gerçekleştirdiklerini ifade eden Yağ, şunları söyledi:
“Küçük ve büyük baş hayvanlarımız doğal bir ortamda yetişip siz değerli müşterilerimizin sofralarına gelmekte. Kalite anlayışımız çok önemli. Yağlar Et Şarküteri olarak İSO’ya bağlı ne kadar kalite belgesi varsa bizler onları alarak kalitemizi tescil ediyoruz. Aynı zamanda kesim ve parçalama ile helal kesim sertifikamızda bulunmaktadır.”
‘ŞARKÜTERİ BÖLÜMÜNÜDE AÇTIK’
Yağlar Et Şarküteri’nin 4.kuşak işletmecisi Cavit Bora Yağ, Saydam Caddesi ’ndeki işyerlerinde müşterilerine kaliteli etin yanında ayrıca şarküteri hizmeti sunduklarını da belirtti. Yağ, “Doğal ürünlerimiz dolaptaki yerlerini alarak sizleri bekliyoruz. Şarküteri ürün çeşitleri yanı sıra kendi özel yapım sucuk, el yapımı salça, özel sipariş köfte, kebap. Siz istiyorsunuz bizler sizler için burda hazırlıyoruz. Bizim için en önemli unsur müşteri memnuniyetidir. Bu anlamda da asla kaliteden taviz vermiyoruz, her şeyin en iyisini en kalitelisini kullanıyoruz. Kesilen etlerimizin dinlenmesi için yaptırdığımız özel kesimhane ve soğuk hava depomuz ile etlerimiz daha sağlıklı ve hijyenik bir ortamda bekletiliyor. Soğuk hava depoları, yüksek maliyetli bir iştir ama et ürünlerinin taze ve sağlıklı kalması için olmazsa olmazıdır, her bir alan bağımsız olarak kullanılmaktadır” dedi.
‘HİJYENE VE MASKEYE ÖNEM VERİYORUZ’
Covid 19 nedeniyle yaşanan salgından dolayı uzun zamandır almış olduğukları tedbirleri devam ettirdiklerine de dikkat çeken Yağ, “Asla işyerimize maskesiz müşteri almıyoruz. Maskesi olmayanlara da maske takdim ediyoruz, dezenfektan bulunduruyoruz. Sürekli iş yerimizi dezenfektan ile temizliyor gerekli olan ve yapılması gereken uygulamalar neler ise hepsini yerine titizlikle getirmekteyiz. Hem bizim hem de müşterilerimizin sağlığı için bu uygulamaları yapmak zorundayız” diye konuştu.