ADANA(GÜNAYDIN)-Adana'da aynı aileden 5 kişinin ölümüne neden olan cip sürücüsü Özgür Yüzgeç 8 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildi, kaçma şüphesi dikkate alınarak tutukluluğunun da devamına karar verildi. Sanık, “Bu üzüntüyü dört duvar arasında yaşıyorum. Keşke ben de ölseydim”dedi.
Yüreğir İlçesi Havutlu Mahallesi'nde Özgür Yüzgeç yönetimindeki 01 BB 399 plakalı cip, iddiaya göre 31 Mayıs 2015'te direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu, karşı şeride geçip pazar tatilinden dönen Hakan Yıldırmaz (40) yönetimindeki 01 BEG 622 plakalı kamyonetle kafa kafaya çarpıştı. Kazada kamyonet sürücüsü Hakan Yıldırmaz ile beraberindeki babası Mehmet Yıldırmaz (60), annesi Zekiye Yıldırmaz (58), dayısı Kazım Ant (60) ile yengesi Gülcan Ant (54) olay yerinde yaşamını yitirdi. Her iki araçta bulunan 6 kişi de yaralandı.
5 kişinin öldüğü kazayla ilgili Adana 7.Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Özgür Yüzgeç, ölen 5 kişinin yakınları ile avukatları katıldı. Sanık avukatları, kazanın sanığın kullandığı cipin önüne köpek çıkması sonucu meydana geldiğini iddia edip yeniden Adli Tıp Genel Kurulu’ndan rapor aldırılmasını istedi. Mahkeme heyeti bu talebi reddedip sanık Yüzgeç’e son savunmasını sordu.
Duruşmaya koltuk değneği ile gelen sanık Yüzgeç, isteyerek kimsenin canına kastetmediğini belirterek, “Herşey ortada. Bana yönelik suçlamalarda bulunuyorlar, iftira atıyorlar. Kaza. Allah'ın takdiri. İsteyerek yapmadım. Olay iradem dışında olmuştur. Bu üzüntüyü bir yıldır dört duvar arasında yaşıyorum. Keşke ben de ölseydim. Şu anda yaşıyor değilim. Psikolojim çok bozuk” dedi.
Mahkeme heyeti, Yüzgeç’i ‘birden çok kişinin ölümüne, birden çok kişinin de yaralanmasına neden olmak’ suçundan 10 yıl hapis cezasına mahkum etti. Duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezası 4 yıl 8 aya indirildi. Kaçma şüphesi nedeniyle de tutukluluk halinin devamına karar verdi. Ehliyetine de 1 yıl 6 ay el konulmasını kararlaştırdı.
Yorumlar
Kalan Karakter: