5 yaşındaki Suriyeli Muhammed Derviş çok sayıda bıçak darbesiyle öldürülmüş halde bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, 200 kamerayı inceledi, katil zanlısının Alican K. isimli 19 yaşındaki şahıs olduğunu tespit etti. Muhammed Derviş’i 43 kez bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık Alican K.,’nin ifadeleri adeta kan donduru.
4. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın 3'üncü duruşmasına tutuklu sanık Alican K. , tanıklar ve taraf avukatları katıldı. Alican K.,savunmasında şu ifadeleri kullandı; "Arkadaşım Ö.T.'den davacıyım. O beni zorladı. Bana uyuşturucu hap ile votka içirdi. Beni suça sürüklemeye çalıştı. Çocuk küfür edince 'Ben olsam bıçaklardım, çocuğu bıçakla' dedi. Ben de bıçakladım"
Sanık avukatı müvekkilinin tahliyesini isterken psikolojisiyle ilgili adli tıptan gelecek sonucun beklenmesi gerektiğini belirtti.Müşteki avukatları, "Sanığın sadece cinayetten yargılanmamasını istiyoruz. Olayla ilgili cinsel istismar yönünden de keşif yapılmasını istiyoruz. Emniyetle yazışmalarımızda sanığın uyuşturucu hap ile votka içtiği de kesinleşmiştir" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, psikolojisiyle ilgili ihtisas dairesinden rapor alınmasını ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 15 Ocak 2019 tarihine erteledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: