Adalet Bakanı Gül'den seçim açıklaması
Yayınlanma :
05.04.2019 13:53
Güncelleme :
05.04.2019 15:18


Gül: “Milletimiz de tercihini ortaya koydu”
Millet idaresinin sandığa yansıdığını belirten Gül;, “31 Mart seçimlerinde milletimiz sandığa gitti ve iradesini ortaya koydu. Biz AK Parti olarak millet iradesini merkeze almış, millet iradesi ile yolculuk yapan, milletin iradesinden başka hiçbir güç tanımayan bir siyasi hareketiz. Demokrasi de zaten budur. Milletimiz de tercihini ortaya koydu sandığa giderek. 31 Mart seçimleri ülkemiz için, milletimiz için hayırlı olsun. Bu sonuçlar kesinleştikten sonra göreve başlayacak tüm belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerine, muhtarlara, tüm seçilenlerle başarılar diliyoruz” dedi.
“Bir haksızlık varsa bunun tespit edilmesini istemekteyiz”
Gül, Yüksek Seçim Kurulu’nun son kararı vereceğini belirterek şu ifadeleri kullandı; “Tüm ilgililerin ve siyasi partilerin bu sürece saygılı olması gerekir. Türkiye'de seçim mevzuatı, Anayasa'ya göre seçim kurulu yönetiminde gerçekleştirmektedir. Yüksek Seçim Kurulu da nihai kararı verecektir. Herkesin nihai karar verilere kadar itirazlarını yapma, hukuki haklarını kullanma elbette yetkisi vardır. Tüm siyasi partiler de bunu yapmaktadır. İtirazlar neticesinde şu parti veya bu parti değil, vatandaşın iradesi ne yönde ise o tecelli etmektedir. Bizim duruşumuz da vatandaşın ne tecelli ettiyse onun ortaya çıkmasından yanadır. Burada bir parti lehine değil milletimizin tercihi lehine bir usulsüzlük, bir haksızlık varsa bunun tespit edilmesini istemekteyiz. Dolayısıyla süreç kendi mecrasında her seçimde olduğu gibi kendi takviminde ve normal usullerde, şekillerde işlemektedir” dedi.
“Kim kazanırsa elbette herkes tebrik edecektir”
Bakan Gül, Türkiye'de seçimlerden sonra ilk kez itiraz yapılmadığınıbelirterek; “Olağanüstü ve ilk kez bu seçimden sonra oluşmuş bir itiraz yoktur. Her seçimde bir itiraz usulü ve mekanizması vardır. Seçim kurulu da nihai olarak kararı sağlar. Dolayısıyla bu süreç sonunda da daha fazla bağıran, daha fazla farklı yollara tevessül eden değil, haklı olan elbette kazanacaktır. Bunun tescilini de Yüksek Seçim Kurulu yapacaktır. Yüksek Seçim Kurulu Türkiye'de bu konuda son otoritedir. Hepimiz sonucu sayılı bir şekilde bekleyip, itirazlarımızı yapıp, bu konuda A partisi, B partisi değil, milletimizin tercihinin tescil edilmesini beklememiz lazım. Süreç bu yönde işliyor. Demokrasiye saygı bu sürece de saygıyı gerektiriyor. Herkes, tüm adaylar, tüm siyasi partiler bu süreci saygılı bir şekilde, demokrasiye saygılı bir şekilde süreci takip etmekte. Soğukkanlı bir şekilde beklemesi ve süreci izlemesi gerekir. Kim kazanırsa elbette herkes tebrik edecektir, demokrasi budur. Demokrasi milletin tercihinin yansımasıdır. Tüm süreçler, sandık kurulundan Yüksek Seçim Kuruluna kadar siyasi partilerin de denetiminde olmaktadır. Son sözü de Yüksek Seçim Kurulu verecektir. Seçimler ülkemize, şehirle, milletimize hayırlı olsun. Milletimiz her zaman en doğrusuna karar verir, her zaman da karar vermiştir. Bu seçimlerde de milletimizle birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. Ülkemiz için hayırlı olsun.” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: