Adana adliyesi önünde silahlı saldırı
Yayınlanma :
21.07.2020 10:36
Güncelleme :
21.07.2020 13:59
ADANA(GÜNAYDIN)-Adana’da genelev işletmesi yüzünde iki taraf arasında daha önce yaşanan silahlı çatışmalar nedeniyle açılan davanın duruşması öncesi adliye girişinde Adem Güzel, üvey babası ile hasımlı olan Nuri Örgen’e silahlı saldırıda bulundu. Örgen ile birlikte 3’ü çocuk 6 kişi yaralandı. Saldırgan Güzel ile kendisine yardımcı olduğu öne sürülen 2 kişi yakalandı.
Kafe işletmecisi Abdurrahman Çalım ile Nuri Örgen arasında genelev işletmesi nedeniyle husumet yaşanmaya başladı. İddiaya göre, Örgen’in azmettirmesi sonucu Gürselpaşa Mahalesi’nde 9 Mayıs’ta Soner G. ve Osman G. araç içinden içinde Abdurrahman Çalım’ın bulunduğu araca 15-20 kez ateş açıldı. Çalım hafif yaralandı. 12 Mayıs’ta ise taraflar Türkmenbaşı Bulvarı’nda yine silahlı çatışmaya girdi. Açılan ateş sonucu kurşunlardan biri olay yerine giden polis aracına isabet etti. Aynı gün akşamı ise taraflar aralarındaki husumete son vermek için biraraya geldiklerinde Osman G. ve Soner G., Çalım’a ait kafeye 10-15 kez ateş etti. Tayfun P. De silahla karşılık verince silahlı çatışma yaşandı.
Bu olayların ardından polisin yaptığı soruşturma sonunda, Osman G., Soner G., Tayfan P., Nuri Örgen, Adem Güzel hakkında ‘Kamu malına zarar verme, silahla kasten basit yaralama, korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme, mala zarar verme, azmettirme, silahla tehdit’ suçlarından Adana 20.Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.
Davanın ilk duruşması için Adliyeye yanında 2 kişi ile birlikte geldiği belirlenen taraflardan Adem Güzel, üvey babası Abdurrahman Çalım ile hasımlı olduğu iddia edilen davanın şüphelileri arasında bulunan Nuri Örgen ile adliye girişinde karşılaştı. İddiaya göre, önce taraflar sözlü tartışıp kavga etti. Ardından, Adem Güzel yanındaki tabancasını çıkartıp Örgen’e doğru ardı ardına ateş etti. Örgen vücuduna isabet eden 2 kurşunla yaralanıp adliyenin iç kısmına kaçtı. Çıkan kavga arasında kalan 2 kişi ile 3 çocuk da yaralandı. Yaralı 6 kişi tedavi için hastanelere götürülürken saldırgan Adem Güzel ile kendisine yardımcı olduğu öne sürülen 2 kişi kaçarken yakalanıp gözaltına alındı.
Adliye önündeki silahlı saldırı nedeniyle duruşma yapılamayıp ileri bir tarihe ertelendi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: