Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında ‘Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma’ suçundan dava açılan 2 kişinin yargılanmasına devam edildi.
Adana 11.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Orhan Baz ve Halil Tülü ile avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı, sanık Baz’ın 2 telefon hattında çıkan Bylock bilgilerinin geldiğini söyledi. Söz verilen sanık Baz ise Bylock iddialarını kabul etmedi. Telefon hattını stantdan aldığını ifade eden Baz, “Bana imza attırmış olabilirler. Benim imzalarımı kullanarak sonu 21 76 ile biten telefon hattı açılmış olabilir, ben 34 76 ile biten telefon numarasını kullandım. Ancak Bylock yüklemedim ve kullanmadım” diyerek kendini savundu.
Aldığı 4 telefon hattında da Bylock çıktığı tespit edilen diğer sanık Halil Tülü ise, hatları aldığını doğruladı. Ancak, bu hatları arkadaşı Bedrettin Bekler’e verdiğini belirtti. Tülü, “Ben mağdurum. Hatlarda bylock çıktığı sırada İstanbul’da askerlik görevimi yapıyordum. Verdiğim hatları Bedrettin mi kullandı başkası mı bilmiyorum. Ben bylock kullanmadım. Hatları aldığımı inkar etmiyorum, Bedrettin’e 4 hat vermiştim”dedi. Tülü’nün avukatı Muhsin Özkale de, müvekkilinin hatları verdiği Bedrettin Bekler hakkında Gaziantep’te davanın devam ettiğini ve Etkin Pişmanlık Yasası’ndan faydalanmak için ifade verdiğini belirtti.
Mahkeme heyeti, sanık Baz’ı Bylock kayıtları ve içeriklerini dikkate alarak oy çokluğuyla tutukladı. Diğer sanık Tülü’nün ise bu aşamada tutuklanmasına yer olmadığını karar verip duruşmayı eksikliklerin tamamlanması için 19 Mart 2018’e erteledi. Tutuklanan Baz, duruşmadaki polisler tarafından Adliye nezarethanesine götürüldü.
Yorumlar
Kalan Karakter: