“Adana’da atıl durumda bulunan üç hastane derhal açılmalıdır”
CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana Şehir Hastanesi’nde her gün 100’e yakın hastanın yoğun bakım yatağı için sıra beklediğine dikkat çekti.
Yayınlanma :
15.12.2020 11:45
Güncelleme :
15.12.2020 11:45


Sağlık Bakanlığı’nın Adana için verdiği yüzde 81’lik yoğun bakım doluluk oranının gerçeği yansıtmadığını kaydeden Dr. Şevkin, “Hiçbir Adanalı yoğun bakımda tek bir yatak bulamıyor. Yoğun bakımlar yüzde 100 doludur. Hasta yatağını geçtik boş sedyenin dahi bulunmadığı kentimizde seferberlik ilan edilmesi şarttır. Sağlık Bakanlığı’nı acilen göreve çağırıyoruz. Bakanlık, daha çok insanımız ölmeden eski hastaneleri pandemi hastanelerine dönüştürmek, gerek Adana’da gerekse Türkiye genelinde yeterli oranda sağlık personeli ataması gerçekleştirmek, görevdeki sağlık personeline azami ölçüde maddi-manevi destek sunmak zorundadır” dedi.
“HEKİMLER HASTALARI EVİNE GÖNDERMEK ZORUNDA KALIYOR”
Adana Şehir Hastanesi acil servisinde her gün 100’e yakın koronavirüslü hastanın yoğun bakım ünitelerine yatmak için sıra beklediğini, kentteki 16 kamu, 16 özel ve 2 üniversite hastanesinde tek bir yoğun bakım yatağı bulunamadığını kaydeden Dr. Şevkin, hekimlerin hastaları evine göndermek zorunda kaldığını ifade edip, “İnsanlar zorunlu olarak ölüme teslim ediliyor. Sağlık Bakanı sayın Fahrettin Koca’ya sesleniyoruz. Adana’daki boş hastaneleri acilen açın” diye konuştu.
Adana’daki tüm hastanelerde acil vakalar dışında ameliyatların durdurulması gerektiğini, yatak ve yoğun bakım ünitelerinin Covid-19’lu hastalara ayrılmasının şart olduğunu dile getiren Dr. Şevkin, “Çok geç kalındı ancak özellikle bakan bey siyasi çekişmeleri bir tarafa bırakıp boş bulunan eski Numune Hastanesi, Göğüs Hastanesi ve Askeri Hastaneyi covid hastanaleri haline dönüştürmek zorundadır. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu en az 100 bin sağlık personeli ataması da daha fazla geç kalınmadan gerçekleşmelidir” dedi.
“AŞILAMA ŞEFFAF OLMALI, VATANDAŞA EKONOMİK DESTEK SUNULMALI”
Aşı tartışmalarına da değinen Dr. Şevkin, aşının bilimsel güvenirliliğinin test edilmesinin önemine işaret ederek, aşılamanın da şeffaf biçimde ve hızlıca yapılması gerektiğini belirtti. Vatandaşların ekonomik sorunlarının görmezden gelindiğini kaydeden Dr. Şevkin, “Tüm esnaf ve sanatkarların, seyyar satıcıların, sokak esnafının, kıraathane, kahvehane, restaurant, kafeterya, okul kantinleri, servisçiler, KOBİ’ler, inşaat sektörü, lokantalar, tekel bayileri, büfe ve kuruyemişçiler, evlenme sektörü, berber ve kuaförler, müzisyenler, atık toplayıcılar, garibanlar, işsizler ve ekmeğe muhtaç hale getirilen vatandaşlara düzenli ekonomik destek sunulmalı, gerekli önlemler alınmalı ve sokağa çıkma kısıtlaması arttırılmalıdır. Aksi halde daha çok insanımız hayatını kaybedecek” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: