Haydar ŞENGÜL
ADANA(GÜNAYDIN)-Anadolu mutfağının zenginliklerini paylaşma, kültür mirası yemeklere sahip çıkma hedefiyle yola çıkan TÜYAP Adana Fuarcılık, Gurme 2017 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarını açtı. Fuarın açılışı 30 metrelik Adana Kebabın pişirilip dağıtılmasıyla başladı.
TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezinde açılan Gurme 2017 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nın açılışına Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve çok sayıda kurum ve kuruluşun temsilcisi ve vatandaşlar katıldı. Açılışın ardından Fuar Merkezinin bahçesine kurulan 30 metrelik dev mangalın başında buluşan şehrin mimarları, pişen kebabı keserek fuarın 2. açılışını gerçekleşti. Şehrin önde gelen temsilcileri tarafından kesilen kebap, Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçilere ikram edildi.
Alagöz: Fuar Gurme turizmine katkı yapacak
Fuarın bölgenin yemek turizmine katkı yapmasını hedeflediklerini dile getiren TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, “ Çukurova bölgemiz verimli topraklarının yanı sıra yemek turizmi ile de adından sıkça söz ettiriyor. Adanamız kebabı, şalgamı ve içli köftesi ile Türkiye’nin olduğu kadar dünyanın da dikkatini çekiyor. Anadolu mutfağımızın lezzetlerinin bir araya geldiği fuarımızda 5 gün boyunca yöresel lezzet resitali olacak. Doğrudan tüketiciye ulaşmayı amaçladığımız fuarımız Çukurova Bölgemizdeki yemek turizmini canlandırmak için önemli bir adım olacak” diye konuştu.
TÜYAP Adana Sahne Mutfak’ta yemekler pişiyor
TÜYAP Adana Sahne Mutfağı’nda, Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay’ın 5 gün boyunca yöresel yemekleri pişecek. İlk gün Adana yöresinden içli köfte, çevirme pilavı, çiğ köfte ve hünkar beğendi pişiren usta aşçılar, katılımcılara da yemeklerin lezzet sırlarını anlatacak. Fuar; 10- 13 Mayıs tarihlerinde 10.00 ila 20.00 saatleri arasında, 14 Mayıs’ta ise 10.00- 19.00 saatlerinde ziyaretçilerini bekliyor.
Yazar- Gurme Nedim Atilla gelecek..
Gurme 2017 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarını Gazeteci- Yazar- Gurme Nedim Atilla Cuma ve Cumartesi günü sahne mutfakta Hatay yöresinin yemeklerini tadacak. Sahne mutfak’ta yemeklere not verecek olan Atilla, künefeden boraniye, biberli ekmekten humusa kadar birçok yöresel lezzet hakkında da sunumlar yapacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: