ADANA(GÜNAYDIN)
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edilen ve Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı
kapsamında desteklenen “Adana’nın Kültürel Mirası: Unutulmaya Yüz Tutmuş Yemek Kültürünün Ortaya Çıkartılması” isimli projenin açılış toplantısı Adana Sheraton Otel’de düzenlenen bir tören ve panel ile gerçekleştirildi. Proje koordinatörlüğünü yürüten Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Nuriye Say’ın giriş konuşmasının ardından, proje başvuru sahibi olan Adana Toroslar Federasyonu (ATF) Başkanı Cenap Erol, ATF’nin bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerden bahsettikten sonra yürütülen mevcut projeyle Adana’nın gastromi alanında etkili hemen hemen bütün bileşenlerinin biraraya getirilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, bunun proje kapsamında koyulan hedeflerin gerçekleştirilmesine katkı koyacağını belirtti.
Eş başvuru sahibi Çukurova Üniversitesi adına Proje koordinatörlüğünü yürüten Prof.Dr. Nuriye SAY yaptığı sunumda, genel hatlarıyla projenin kapsam ve hedeflerine vurgu yaparak Adana’nın ülke ve Avrupa seviyesinde yemek kültürü bakımından tarihi birikiminin karşılığını almasına katkı koyacaklarını vurguladı. Prof.Dr. Nuriye Say ayrıca, projede eş başvuran konumundaki İtalyan Sivil Toplum Kuruluşu Wigwam Club’ın Avrupa’da sahip olduğu yaygın etkileşim ağı sayesinde, proje süresince ve sonucunda gerçekleştirilecek tanıtım faaliyetlerinin kırsal kalkınma ve turizm açısından da olumlu sonuçlar doğuracağını ifade etti.
Ardından projenin İtalya ortağını temsilen Diego Santaliani ve Efrem Tassinato toplantıya online olarak katılıp, kurumları hakkında detaylı bilgi verdiler. Wigwam Club Italy’nin başkanı, Efrem Tassinato, proje kapsamıyla sahip oldukları tecrübe ve birikimin örtüştüğünü, kurulan etkili işbirliğini, projenin başarıyla sonuçlandırılmasının ardından benzer alanlarda yürütülecek projelerde de sürdürmeyi arzu ettiklerini belirtti.
Toplantıda bir konuşma yapa Adana İli Vali Yardımcısı Muzaffer Şahiner de; Adana’nın zengin yemek kültürünün ortaya çıkarılacağı ve Avrupa Birliği üye ülkeleriyle ortak olarak projenin Adana İli gelişiminde etkili olacak stratejik hedeflere ulaşmaya katkı sağlayacağına inandığını belirtip benzer projelere destek verdiklerini ve vermeyi sürdüreceklerini vurgulayıp proje ekibine başarılar diledi.
Çukurova Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Meryem Tuncel ise; üniversitelerin görev ve sorumluluk alanları içerisinde bu gibi projelere katkı sunmak olduğunu, böyle bir işbirliğinin üniversite açısıdan da oldukça değerli olduğunu vurguladı.
Programa katılan Seyhan llçe Belediye Başkanı Sayın Akif Akay da, Adana’nın gelişmeye açık ve markalaşma yolunda güçlü olduğu gastronomi alanındaki böyle bir projeye destek vermekten mutluluk duyduğunu, yerel yönetimlerin bu tip faaliyetleri desteklemesinin ortaya çıkacak sonuçların niteliği açısından önemli olduğunu vurguladı.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edilen ve Ortak Kültür Mirası: Türkiye ve AB Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı
kapsamında desteklenen “Adana’nın Kültürel Mirası: Unutulmaya Yüz Tutmuş Yemek Kültürünün Ortaya Çıkartılması” isimli projenin açılış toplantısı Adana Sheraton Otel’de düzenlenen bir tören ve panel ile gerçekleştirildi. Proje koordinatörlüğünü yürüten Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Nuriye Say’ın giriş konuşmasının ardından, proje başvuru sahibi olan Adana Toroslar Federasyonu (ATF) Başkanı Cenap Erol, ATF’nin bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerden bahsettikten sonra yürütülen mevcut projeyle Adana’nın gastromi alanında etkili hemen hemen bütün bileşenlerinin biraraya getirilmiş olmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, bunun proje kapsamında koyulan hedeflerin gerçekleştirilmesine katkı koyacağını belirtti.
Eş başvuru sahibi Çukurova Üniversitesi adına Proje koordinatörlüğünü yürüten Prof.Dr. Nuriye SAY yaptığı sunumda, genel hatlarıyla projenin kapsam ve hedeflerine vurgu yaparak Adana’nın ülke ve Avrupa seviyesinde yemek kültürü bakımından tarihi birikiminin karşılığını almasına katkı koyacaklarını vurguladı. Prof.Dr. Nuriye Say ayrıca, projede eş başvuran konumundaki İtalyan Sivil Toplum Kuruluşu Wigwam Club’ın Avrupa’da sahip olduğu yaygın etkileşim ağı sayesinde, proje süresince ve sonucunda gerçekleştirilecek tanıtım faaliyetlerinin kırsal kalkınma ve turizm açısından da olumlu sonuçlar doğuracağını ifade etti.
Ardından projenin İtalya ortağını temsilen Diego Santaliani ve Efrem Tassinato toplantıya online olarak katılıp, kurumları hakkında detaylı bilgi verdiler. Wigwam Club Italy’nin başkanı, Efrem Tassinato, proje kapsamıyla sahip oldukları tecrübe ve birikimin örtüştüğünü, kurulan etkili işbirliğini, projenin başarıyla sonuçlandırılmasının ardından benzer alanlarda yürütülecek projelerde de sürdürmeyi arzu ettiklerini belirtti.
Toplantıda bir konuşma yapa Adana İli Vali Yardımcısı Muzaffer Şahiner de; Adana’nın zengin yemek kültürünün ortaya çıkarılacağı ve Avrupa Birliği üye ülkeleriyle ortak olarak projenin Adana İli gelişiminde etkili olacak stratejik hedeflere ulaşmaya katkı sağlayacağına inandığını belirtip benzer projelere destek verdiklerini ve vermeyi sürdüreceklerini vurgulayıp proje ekibine başarılar diledi.
Çukurova Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Meryem Tuncel ise; üniversitelerin görev ve sorumluluk alanları içerisinde bu gibi projelere katkı sunmak olduğunu, böyle bir işbirliğinin üniversite açısıdan da oldukça değerli olduğunu vurguladı.
Programa katılan Seyhan llçe Belediye Başkanı Sayın Akif Akay da, Adana’nın gelişmeye açık ve markalaşma yolunda güçlü olduğu gastronomi alanındaki böyle bir projeye destek vermekten mutluluk duyduğunu, yerel yönetimlerin bu tip faaliyetleri desteklemesinin ortaya çıkacak sonuçların niteliği açısından önemli olduğunu vurguladı.