MUSTAFA ÖZKE
ADANA (GÜNAYDIN) – Dünya genelinde 18 yıldır geleneksel olarak gerçekleştirilen 21 Kasım Dünya Balıkçılık Günü’nü Türkiye’de ilk kez Adana’da kutlayarak bir ilke imza atan Tarım İl Müdürü Ahmet Söğüt, farklı çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Özellikle organik tarıma büyük önem veren Söğüt, Adana dışından gelen konuklarına da çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunuyor. Bitlis Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli teknik personel ile Bitlisli çiftçiler, İl Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldılar. İl Müdürü Ahmet Söğüt ile Adana tarımı hakkında sohbet eden konuklara, Karaisalı İlçesi Kuzgun ve Topaktaş köylerinde faaliyet gösteren organik yumurtacılık işletmesi ile organik zeytin ve nar yetiştiriciliği yapan üreticilerin bahçeleri gezdirildi. Bahçeleri yerinde görme fırsatı bulan ziyaretçiler ile üreticiler yapmış oldukları organik tarım faaliyetleri hakkında bilgi alış verişinde bulundular.
Ardından TUYAP Tarım Fuarını ziyaret eden konuklar, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek, memnuniyetlerini ifade etti.
DÜNYA HER ŞEYİN FARKINDA
Öte yandan, dünya genelinde 18 yıldır geleneksel olarak kutlanan 21 Kasım Dünya Balıkçılık Günü, Türkiye’de ilk kez Adana’da kutlandı. Dünya Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği ve Balıkçılık Forumu Yeni Delhi'de 1997'de kabul edilen “21 Kasım Dünya Balıkçılık Günü”, Türkiye'de ilk kez Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Adana Tarım Fuarı'nda kutlandı.
Fuarda konuşan İl Müdürü Ahmet Söğüt, dünyada artan nüfusun gıda ihtiyaçlarının karşılanmasında en büyük potansiyel kaynak olarak görülen Balıkçılık ve Su Ürünlerine Bakanlığımız tarafından büyük önem verildiğine dikkat çekerek, “Dünya Balıkçılık Günü”nün ilk kez Adana’da kutlandığını ifade etti.
Günümüzde kamuoyunda da yer alan uluslararası çevre konferanslarının başlıca gündem maddelerinden birinin denizler, iç sular, su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir kullanılması olduğunu belirten Söğüt, “Artık dünya her şeyin farkındadır. O da suyun olmadığı bir yerde yaşamdan söz edilemez. Su kaynaklarını gıda üretiminde en etkin kullanma yöntemlerinin başında da balıkçılık gelmektedir” şeklinde konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: