CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Oya Tekin’in Ziyapaşa Bulvarı’ndaki Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi görkemli ve coşkulu bir şekilde açıldı. Tekin buradaki konuşmasında, “Üreterek, paylaşarak, eşit, adil ve şeffaf bir anlayışla şehri birlikte yönetmek için, Seyhan'da daha mutlu bir yaşam kurmak için yola çıktık” dedi. Yapılan diğer konuşmalarda ise Adana’nın tarihinde ilk kez bir kadın belediye başkanı seçmiş olacağına vurgu yapıldı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Adana Milletvekilleri Dr. Müzeyyen Şevkin, Ayhan Barut, Orhan Sümer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar, CHP İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, Seyhan İlçe Başkanı Ramazan Atikaslan, CHP eski milletvekilleri ve örgüt yöneticileri, CHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Emrah Kozay, meclis üyeleri veadayları, muhtarlar, STK’lar ve derneklerin çok sayıda temsilcisi,parti üyeleri,kadın örgütleri temsilcileri ile yurttaşların katıldığıaçılışta, kadınların büyük sayıda katılımı dikkat çekti.
SEYHAN'DA DAHA MUTLU BİR YAŞAM KURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK
Oya Tekin, “İşi gücü Seyhan olan, bu güneşin altında terleyip, ekmeğini bu topraklarda kazanan, haksızlıklara, yoksulluğa, adaletsizliğe karşı dimdik duran hemşerilerim” diye başladığı konuşmasında şunları söyledi
“1 Nisan sabahı, güneş doğduğunda, kazanan sadece Oya Tekin olmayacak. Bugüne kadar şiddete uğradığında sesini duyuracak kimseyi bulamayan kadınlarımız kazanacak.Siyasi görüşü, etnik kimliği, inancı, mezhebi, cinsiyeti yüzünden dışlanan, yaşadığı şehrin yönetiminde söz hakkı tanınmayanlar kazanacak.Bu bereketli toprakları, alınlarının teriyle sulayan emekçiler kazanacak. Çocuğunu beslemekte, evinin kirasını ödemekte, yuvasını yaşatmakta zorlanan anne babaların zaferi olacak bu.
YENİ VE ŞEFFAF BİR SEYHAN VAADİ
Belediye hizmetlerinden her yurttaşımız eşit şekilde yararlanacak. Mahalle mahalle, neyin nasıl yapılacağına birlikte karar vereceğiz.Sokaklarımız, meydanlarımız, caddelerimiz yeniden kültür ve sanatın ışığıyla aydınlanacak. İmkansızlıklardan ötürü yeteneklerini sergileyemeyen gençlerimize her türlü desteği sağlayacağız. “
Yorumlar
Kalan Karakter: