MUSTAFA ÖZKE
ADANA (GÜNAYDIN) - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, seçim döneminde yaşadıkları bombalı saldırıların kendilerini hiçbir zaman yıldırmadığını söyledi. Beştaş, “Bizi şiddetle ilişkilendirmeye çalıştılar ama başaramadılar. Adana’yı sokağa dökeceklerdi başaramadılar. Seçimi iptal etmek için Diyarbakır’ı bombaladılar ama olmadı, çünkü bizim dik duruşumuz belli. Bunlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Zaten boyun eğmeyeceğimizi onlar da anladı. Seçim sonucu bunu gösterdi” dedi
Ayağının tozuyla geldiği Ankara’dan gazetemize nezaket ziyaretinde bulunan Halkların Demokratik Partisi Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, gazetemizin imtiyaz sahibi Aytekin Uçar ile görüştü. Beştaş, Günaydınadana gazetesinin ilkeli ve tarafsız bir yayıncılık yaptığını belirterek, seçim döneminde kendilerine verilen desteğe teşekkür etti.
SALDIRILARIN PEŞİNDEYİZ
Türkiye genelinde ve Adana özelinde değerlendirmelerde bulunan Meral Danış Beştaş, özellikle partilerine yönelik bombalı saldırıların takipçisi olacaklarını vurguladı.
Ağrı Diyadin, Adana, Mersin ve Diyarbakır’daki bombalı saldırıların peşini bırakmayacaklarını dile getiren Beştaş, “Seçim döneminde partimizi yıpratmaya yönelik saldırıları Meclis’e taşıyacağız. Çünkü saldırıların ardı ardına yapılması tek bir elden yönetildiği tezini güçlendiriyor” diye konuştu
KAPATMAYA ÇALIŞTILAR
Adana’daki bombalı saldırıda delillerin karartıldığını iddia eden Beştaş, “Adana bombacısı korundu. Bundan hiç şüphemiz yok. Ya götürüldü, ya götürülmesine göz yumuldu. Yani, Adana gibi bir yerde, kentin göbeğinde, bu kadar kameraların olduğu bir caddede saldırı yapacaksınız ve kaçacaksınız. Olaydan sonra üç gün isim açıklamadılar bir anlamda olayı kapatmaya çalıştılar. Deliller kaldırdılar, olayı kararttılar. Merkezi bir yerde bombacının tespit edilememesi mümkün mü?” diye sordu
Kendisinin ceza avukatı olduğunu kaydeden Beştaş, şöyle devam etti: “Mesleğim gereği bu konuları yakından takip ediyorum ve çok iyi bilirim. Polis, merkezi bir yerdeki olayı 10 dakikada çözer. Bu kapasitesi var. Görüntü kayıtları incelendiğinde olayın haritası zaten ortaya çıkar. Buna rağmen saldırganın bulunmaması dikkat çekici. Bakın, yapılan araştırmalarda Adana, Mersin ve Diyarbakır bombalarının özelliği aynı çıktı. Bu ne demektir?. Bombacılar kesinlikle aynı merkezden alınan kararlarla bu işi yapmışlar. Bunun başka bir izahı olamaz. ‘Böyle yaparsak halkı korkutur muyuz?” dediler. ‘Halkı sokağa dökebilir miyiz’ dediler ama başaramadılar”.
“FAİLİ DEVLETTİR”
Adana’da gündüz gözüyle bir saldırı olduğunu ve aydınlanmadığını vurgulayan Beştaş, “Bir olayın suçlusu bulunmamışsa, bulunamıyorsa faili devlettir. İşte gördük, Diyarbakır’daki saldırının ardından 4 insanımız yaşamını yitirdi. Gencecik insanlarımızın ayakları koptu. Ben gittim. Diyarbakır’da gördüm. Neden o saldırıdan sonra devlet oraya gelip başsağlığı dilemedi. ‘Geçmiş olsun’ demedi. Bunların hepsinin farkındayız. Seçim dönemi boyunca yaşadığımız olayların hepsini Meclis’e taşıyacağız. Bombalı saldırıların peşini bırakmayacağız. Hiçbir şey karanlıkta kalmayacak” ifadesini kullandı.
ADANA İHMAL EDİLİYOR
Adana’da yerel yönetimleri çok başarılı bulmadıklarını anlatan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Adana milletvekili Rıdvan Turan ile oturup sorunları tek tek ele alacaklarını ve ihmal edilen Adana’nın sorunlarını çözmeye çalışacaklarını söyledi.
Beştaş, “Adana’nın bütün sorunlarıyla ilgileneceğiz. Bunun için bütün milletvekilleriyle işbirliği içerisinde olacağız. İşbirliğine her zaman açık olacağız. Adana yıllardır ihmal edilen bir kent. Bu ihmalin ortadan kaldırılması için hep birlikte el ele vererek çalışmamız gerekiyor. Elbette bu anlamda yerel yönetimlere de büyük sorumluluklar düşüyor. Yerel yönetimlerin çalışmalarını daha yakından takip edeceğiz. Kapatılan fabrikaların açılması konusunda, istihdamın geliştirilmesi konusunda, işsizliğin çözülmesi konusunda yani Adana’ya dair ne kadar sorun varsa onların aşılması için var gücümüzle çalışacağız” dedi
Yorumlar
Kalan Karakter: