ADANA (GÜNAYDIN)- Adananın meşhur köftecisi kendine has ızgara köftesiyle damak tadına hitap ediyor
1974 Yılında Gazipaşa Bulvarı Mado önünde pikap da başlayan köfte macerası bugün Adana’nın en meşhur köftecisi olmasını sağladı. Ünü Türkiye’ye yayılan köfteci bombanın Adana dışından gelen çok sayıda müşterisiyle adından sıkça bahsettirmeye devam ediyor.Eyüp&Beşir Akan kardeşler, Köfteci Bomba’da kullanılan etlerin süt danasından alındığını belirterek, kesinlikle kuyruk yağı kullanılmadığının altını çizdiler.
Akan Kardeşler, Kullanılan iç malzemelerin yani baharat çeşitlerinin doğal olanları ve özel kendi baharat karışımı ile öncelikle etin bir gün dolapta bekletip sonra köfte haline getirildiğini söyleyen Eyüp ve Beşir kardeşler yaptıkları köftenin tamamen sağlıklı ve sıhhî olduğunu özellikle söyleyerek ‘herkesin damak tadına uygun köftelerimiz ile hizmet veriyoruz’ dediler.
Adana ve Tarsus, Mersin, Ceyhan’dan gelen o kadar çok müşterilerimiz var ki bu bizi son derece mutlu ediyor. Bu bizim işimize, lezzetimize, ve kalitemize ne kadar önem verdiğimizin bir göstergesidir. Yıllardır yaptığımız sadece lezzetimize lezzet katmak oldu. Ev hanımlarına buradan tavsiyem etleri aldıkları yeri tanımalı ve güvenilir olmalı aldıkları eti ilk önce dinlendirecekler daha sonraki, aşamada köftenin harcını yani baharatlarını ekleyecekler. Baharatın bile çok büyük etkisi var aldıkları baharatların da doğal olmasına dikkat etmeliler, görecekler ne kadar lezzetli bir köfte olduğunu” diye düşüncelerini dile getirdiler.
Ev Hanımları için Mükemmel köftenin sırları
Doğru köfteyi yapmak kadar pişirmek de maharet ister. Aslında iyi köfte için bilmeniz gereken birkaç küçük incelik var.Köfte, gerçek bir kurtarıcı. Yaptığınız köfteyi buzluğa atıp acil zamanlar için saklayabilirsiniz mesela. Çocukların da, misafirlerinizin de seveceği bir yiyecek olduğu için iyi bir seçenek. Çoğu zaman, yaptığımız köfte annemizin köftelerine benzemez. Aslında bilmeniz gereken birkaç küçük incelik var.
SOĞANLARI BÜYÜK DOĞRAYIN
İyi bir köfte için kırmızı et ve soğan olmazsa olmaz.
DÖKÜM TAVA KULLANIN
İyi köfte pişirmek için kömür ateşinin ideal olduğunu unutmayın. Eğer kömür ateşi seçeneğiniz yoksa, döküm tavalar da iş görür.
ATEŞ KIZMADAN PİŞİRMEYİN
Köfte pişirirken kızgın ateş önemlidir, çünkü suyu içinde kalmalıdır. Bu nedenle tavayı önce ısıtın ve köfteleri daha sonra içine atın.
Evlere de servis yapan Köfteci Bomba, Sümer mahallesi Kuzey Kıyıboyu Caddesi üzeri No:46/Adresinde damak tadına önem veren değerli müşterilerini bekliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: